ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκρήτιος διαγωνισμός μαντινάδας και ριζίτικου

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με αφορμή την οργάνωση του συνεδρίου για τον Κωνσταντίνο Θ. Μάνο ( 1869 – 1913 ), που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου ( στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ) και στις 4 Δεκεμβρίου 2016 ( στους Λάκκους Κυδωνίας ), προκηρύσσουν Παγκρήτιο διαγωνισμό στη μαντινάδα και το( νεο ) ριζίτικο με θέμα : Η προσφορά του Κωνσταντίνου Θ. Μάνου στα Γράμματα, στην Κρήτη και στο Έθνος.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι κάτοικοι Κρήτης ή οι καταγόμενοι από την Κρήτη.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος με πέντε ριζίτικα και δέκα μαντινάδες. Τα κείμενα με ψευδώνυμο ( να υπάρχουν σε μικρό κλειστό φάκελο τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου και – οπωσδήποτε – ο αριθμός τηλεφώνου και, αν υπάρχει, ηλεκτρονική διεύθυνση ) θα αποσταλούν σε έξι αντίτυπα ( κατά προτίμηση δακτυλογραφημένα ) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ( υπόψη κ. Εμμανουήλ Κελαϊδή ), Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά 73100, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Στο κάθε ριζίτικο θα πρέπει να σημειωθεί και ο ‘σκοπός’ με τον οποίο τραγουδιέται.Η βράβευση όσων διακριθούν θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00. Τα βραβεία  θα συνοδεύονται με βιβλία.  Όσοι διακριθούν θα διαβάσουν ή θα τραγουδήσουν τις συνθέσεις τους.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν οι :

  • Νίκος Παπαδογιαννάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνης
  • Σταμάτης Αποστολάκης, δάσκαλος, λαογράφος
  • Κώστας Μουτζούρης, φιλόλογος
  • Βασίλης Χαρωνίτης, δάσκαλος, συγγραφέας
  • Γιάννης Κουτουλάκης, δάσκαλος, πρώην πρόεδρος και χοράρχης του Συλλόγου Κρητικές Μαδάρες

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close