ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο John Legend βραβεύτηκε από τον ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματαΣτον John Legend το βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε αναγνώριση του έργου του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη ως αποδέκτης του High Note Global Prize, το οποίο απονέμεται από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στόχος του βραβείου είναι «να τιμάται ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη για πάνω από μια δεκαετία».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Λέτζεντ είναι εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες του, η εκστρατεία FREEAMERICA, επικεντρώνεται στον τερματισμό των μαζικών φυλακίσεων και στην προώθηση της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

Το 2007, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός ξεκίνησε την εκστρατεία Show Me με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και είναι επίσης σύμβουλος στη μη κυβερνητική οργάνωση Bail Project, που πληρώνει χρηματικές εγγυήσεις για την αποτροπή φυλάκισης ατόμων που έχουν ανάγκη, επανασυνδέει οικογένειες και αποκαθιστά το τεκμήριο της αθωότητας.

swell adv 2021

«Πιστεύω ότι η μουσική έχει δύναμη να μας εμπνέει, να συνδέει τις καρδιές μας, να δίνει φωνή σε συναισθήματα για τα οποία μόνο οι λέξεις δεν θα αρκούσαν, να μας ξυπνά από εφησυχασμό, να μας κινητοποιεί και να τροφοδοτεί κοινωνικά κινήματα» ανέφερε ο τραγουδιστής όταν έμαθε για την τιμητική διάκριση. «Οι καλλιτέχνες έχουν μια πλούσια παράδοση ακτιβισμού. Έ

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

χουμε μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίζουμε ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από πολιτικές διαιρέσεις και σύνορα. Και ήταν προνόμιο μου να χρησιμοποιώ τη φωνή μου και την πλατφόρμα μου για να προωθήσω τους σκοπούς της ισότητας και της δικαιοσύνης» σημείωσε.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button