ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκόσμιος Κρητικός» στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Τελευταία ενημέρωση:

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του οργανώνει το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο στη φετινή «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών», την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. Με αφορμή το έτος Καζαντζάκη, η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχει τον γενικό τίτλο: «Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκόσμιος Κρητικός» και περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Δρ.Νικόλαος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Καζαντζάκη, με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης: Χθες και σήμερα», καθώς και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης , σκηνοθέτης, με θέμα «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται: Η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας στο σήμερα και η διαχρονικότητα της συγγραφής του Νίκου Καζαντζάκη». Τους δυο ομιλητές θα πλαισιώσουν μαθητές της Α΄ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” με παρουσιάσεις γύρω από τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, τη διεθνή καταξίωση και τις επιδράσεις του έργου του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 10.00 π.μ. και είναι ανοικτή για το κοινό.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close