ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκόσμιος Κρητικός» στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του οργανώνει το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο στη φετινή «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών», την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. Με αφορμή το έτος Καζαντζάκη, η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχει τον γενικό τίτλο: «Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκόσμιος Κρητικός» και περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Δρ.Νικόλαος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Καζαντζάκη, με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης: Χθες και σήμερα», καθώς και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης , σκηνοθέτης, με θέμα «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται: Η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας στο σήμερα και η διαχρονικότητα της συγγραφής του Νίκου Καζαντζάκη». Τους δυο ομιλητές θα πλαισιώσουν μαθητές της Α΄ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” με παρουσιάσεις γύρω από τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, τη διεθνή καταξίωση και τις επιδράσεις του έργου του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 10.00 π.μ. και είναι ανοικτή για το κοινό.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close