ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάιρο: Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου ανοίγει το 2020

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το κόστος του οποίου αγγίζει τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέσα στο 2020.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, που εντοπίζεται στην περιοχή της Γκίζας και σε κοντινή απόσταση από το επιβλητικό σκηνικό των Πυραμίδων, φιλοδοξεί να γίνει και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, με τα 20.000 από τα συνολικά 50.000 εκθέματα που θα φιλοξενούνται στους χώρους του να παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

neratzoulis neo

Ένα κομμάτι του μουσείου θα είναι αφιερωμένο στους θησαυρούς του «χρυσού Φαραώ», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά περίπου 5.000 αντικείμενα!

Η τοποθέτησή τους στο χώρο δεν θα είναι συμβατική, ενώ ο τρόπος που θα προβάλλονται θα μυούν στο κοινό στον τρόπο ζωής του Τουταγχαμών. Για παράδειγμα δύο μεγάλες γκαλερί έκτασης 7.000 τ.μ. χωρισμένες σε πέντε θεματικές θα αποκαλύπτουν στους επισκέπτες του μουσείου πτυχές από την κοινωνική ζωή του Φαραώ, παρουσιάζοντας τον τρόπο που ντυνόταν, τι έτρωγε κ.α.

bakaliko lagos

Τον σχεδιασμό του μοντέρνου αυτού κτιρίου 50.000 τ.μ., με επιπλέον 42.000 τ.μ. εξωτερικούς χώρους, έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο με βάση του το Δουβλίνο Heneghan Peng Architects. Στους χώρους θα λειτουργούν, επίσης, συνεδριακό κέντρο, σινεμά και θέατρο, 28 καταστήματα, 10 εστιατόρια και ένας πολύ μεγάλος χώρος αναψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στο 2019 θα εγκαινιαστεί και ένα νέο αεροδρόμιο σε απόσταση μισής ώρας από το νέο μουσείο, προκειμένου η πρόσβαση σε αυτό να καταστεί ευκολότερη.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button