ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο: Αρχίζει το 22ο φεστιβάλ παιδικής θεατρικής έκφρασης

Για  22η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού  Ηρακλείου  «Νίκος  Καζαντζάκης», σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου – Περιφέρειας Κρήτης, θα δώσει το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό του παρόν και μαζί με τις δημιουργικές ομάδες εκπαιδευτικών – εμψυχωτών και μαθητών, υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα της παιδικής φαντασίας του  ονείρου  και της  δημιουργίας.

Το φεστιβάλ, που θα έχει ελεύθερη είσοδο,  ξεκινά τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, ώρα 7.00 και 8.00 μμ καθημερινά και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου. Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στην Περιφέρεια παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδη Κακουδάκη οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, ο Μανόλης Μπελαδάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ηρακλείου « Νίκος Καζαντζάκης»,  αλλά και οι γονείς και κηδεμόνες της θεατρικής ομάδας τόνισαν ότι είναι   πρωτοποριακή η ιδέα που οραματίστηκε και καθιέρωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού  Ηρακλείου «Νίκος  Καζαντζάκης» και ότι αγκαλιάστηκε από τα σχολεία και την κοινωνία του Ηρακλείου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

«Σε  πείσμα των  καιρών, αντιστεκόμαστε στην  απαισιοδοξία και  την  κατήφεια της  κρίσης χωρίς  εκπτώσεις, με  την  ίδια  έμπνευση  και  πάθος και με οδηγό τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών θα προσθέσουμε άλλη μια ψηφίδα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Έτσι και  φέτος,  τα βήματά  μας, θα  μας  οδηγήσουν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου για  να απολαύσουμε τις  δημιουργίες των  Σχολείων  του  Νομού  μας,  με  μια  εντυπωσιακή συμμετοχή  Νηπιαγωγείων –  Δημοτικών, Πόλεως  και  Υπαίθρου, αλλά και γονιών που  για  δεύτερη φορά θα επιχειρήσουν να  ανέβουν  στο  σανίδι σε  μια  παιδική  παράσταση μαζί με τα παιδιά  υπογραμμίζοντας  την  καταξίωση  και την  αποδοχή που  έχει η πρωτοποριακή  ιδέα του  θεσμού του  Φεστιβάλ από  όλη  την εκπαιδευτική κοινότητα και την  τοπική  κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης. Ο ίδιος παράλληλα πρόσθεσε  «Μας δίνει θάρρος να συνεχίσομε ακόμα περισσότερο ότι στα 22 χρόνια για πρώτη φορά είχαμε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Να τονίσω ότι στη φετινή διοργάνωση έχομε 14 συμμετοχές σχολείων, έχομε 500 περίπου συμμετοχές μαθητών και γύρω  στις 50 συμμετοχές εκπαιδευτικών και εμψυχωτών σ΄αυτές τις εκδηλώσεις, παραστάσεις.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς στα παιδιά και στους δασκάλους τους και στον Σύλλογο των εκπαιδευτικών  «Νίκος Καζαντζάκης», που 22 χρόνια δημιουργεί πολιτισμό και μάλιστα με γονείς και παιδιά. Αυτό νομίζω ότι αποτελεί το καλύτερο φάρμακο, ισχυρότερο αντίδοτο στην κατάθλιψη που περνάει συλλογικά η χώρα. Όταν έχομε τέτοια γεγονότα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ακόμα και όταν οι συμφωνίες είναι δύσκολες».

Επίσης μιλώντας για το φεστιβάλ η Πρόεδρος του 31ου Δημοτικού Σχολείου και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας  Νίνα Γεραρχάκη  δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε  σ΄αυτό το φεστιβάλ. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε κυρίως από γονείς, συμμετέχουν όμως και παιδιά. Υπήρξαν χρονιές που συμμετείχαν ολόκληρα τμήματα από τα σχολεία μας, άλλες χρονιές που συμμετείχαν λιγότερα, όπως και φέτος που είναι λιγότερα τα παιδιά. Θέλουμε να στηρίξουμε τέτοιου είδους φεστιβάλ, κυνηγάμε και εμείς οι ίδιοι να συμμετέχουμε σ΄αυτά τα φεστιβάλ. Ο σκοπός μας είναι να φέρομε κοντά τους γονείς με τα παιδιά, να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά και να συσφίξουν οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών και των γονιών και να βγάλομε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια ειδικά την εποχή μας δεν έχομε και πολλά έσοδα οπότε καταλαβαίνεται με ότι έχομε, κάνομε ότι καλύτερο μπορούμε».

Το  πρόγραμμα  του  Φεστιβάλ :

Δευτέρα 30 Μαΐου  – Σάββατο  5  Ιουνίου 2016

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου · Ωρα 7.00 & 8.00 μ.μ.

30 Μάιου . 24ο Δημοτικό Σχολείο  Ηρακλείου «Ελάτε να ξαναβάψουμε γαλάζια τη θάλασσα»

30 Μάιου . 24ο και 31ο Δημοτικά  Σχολεία  Ηρακλείου Χορωδία « Τραγούδια  ελληνικού  κινηματογράφου»

31 Μάιου. Δημοτικό Σχολείο  Ασημίου « Ζητείται ψεύτης»

31 Μάιου. 45o Δημοτικό Σχολείο   «Παραμύθι  χωρίς  όνομα»

1 Ιουνίου. Τα Μελισσάκια  «Κρήτη : Ένας τόπος … μια  ιστορία…»

1 Ιουνίου. Τα Μελισσάκια  «Σεργιανίζοντας στα  μονοπάτια της  Κρήτης…»

2 Ιουνίου. 30ο Δημοτικό Σχολείο  «Litle Red Riding Hood», «Με χορό και  με τραγούδι…»

3 Ιουνίου. 31ο Δημοτικό Σχολείο  «Αν όλα τα  παιδιά της  Γης …»

3 Ιουνίου. 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα  «Οι 12  θεοί στην  Άθενς λάντ…»

4 Ιουνίου. Τα  Ζουζουνάκια  «Χρωματιστά … Όνειρα στον  κόσμο της  Τέχνης »

4  Ιουνίου.  Θεατρική ομάδα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 24ου και 31ου Δημ. Σχολείων «Ο πόλεμος  της χαμένης  παντόφλας»

5 Ιουνίου. Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου «Σαν παλιό σινεμά…»

5 Ιουνίου.  Junior Academy «Ερωτόκριτος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close