Πολιτισμός

Ηράκλειο | Με τον «φακό» των μεταναστών – Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου άνοιξαν το Σάββατο στις 6 στο θέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο τις πύλες της ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

Την Έκθεση επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και κοινωνικών Υπηρεσιών Λάμπρος Βαμβακάς, άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι και Δ/ντες υπηρεσιών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η συλλογική αυτή έκθεση φωτογραφίας,  αποτελεί μέρος των ευρύτερων δραστηριοτήτων ένταξης και ευαισθητοποίησης που υλοποιούνται από τον ΔΟΜ, σε στενή συνεργασία με Δήμους και Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβάλλοντας και προωθώντας καλές πρακτικές ένταξης των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα τον Δήμαρχο και τους θεσμικούς εκπροσώπους, ενημέρωσε και ξενάγησε στην έκθεση, το στέλεχος-εκπρόσωπος του ΔΟΜ στην Κρήτη, Νίκος Κοκολάκης. Ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και τον Δήμο Ηρακλείου για την υποστήριξη της έκθεσης  αλλά και την  γενικότερη πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Οργανισμό. Η έκθεση «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», εντάσσεται στις δράσεις του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, το οποίο είναι ένα εθνικό πιλοτικό,απευθύνεται σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες και υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους συνεργάτες του, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με συνεργάτες επτά (7) δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, ο ΔΟΜ διοργανώνει ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην πόλη του Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 26) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο  έως τις 14 Ιουλίου (Σαβ., Δευτ., Τρ. 18:00-22:00 | Κυρ. 10:00-12:00 & 18:00-22:00 | Τετ. 10:00-12:00).


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button