ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ερμιόνη αποκτά το δικό της αρχαιολογικό μουσείοΤέθηκαν οι βάσεις για την ανέγερσή του με την γενναιόδωρη συμβολή της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Μία μόνιμη στέγη, όπου θα εκτίθενται συγκεντρωμένα και οργανωμένα, θα αποκτήσουν σύντομα οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Ερμιόνης. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το όραμα της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ερμιονίδας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα και η πλούσια ιστορία της περιοχής θα αναδειχτεί όπως της αξίζει ενδυναμώνοντας, παράλληλα, την οικονομική και τουριστική της ανάπτυξη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το νέο μουσείο θα στεγαστεί στο νεοκλασικό κτίριο του παλαιό Δημαρχείου, το οποίο θα ππαραχωρηθεί άμεσα στο Δημόσιο γι΄ αυτόν τον σκοπό, ενώ την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του κτηρίου και την μετατροπή του σε Μουσείο αναλαμβάνει η πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Β. Βαρδινογιάννη κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με τον Δήμο.

Είναι γεγονός πως η Ερμιόνη διαθέτει σημαντική και μακρόχρονη ιστορική παρουσία η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα. Κατά την διάρκεια των ανακασκαφών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά στην καιρούς στην περιοχή έχουν έρθει στο φως σημαντικά μνημεία και πολύτιμα αρχαία αντικείμενα που αποτελούν «μάρτυρες» άλλων εποχών. Η συγκέντρωσή τους λοιπόν σε έναν χώρο αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προστασίας αλλά και ανάδειξής τους.

swell adv 2021

Η Ερμιόνη διαθέτει σημαντική ιστορία από την εποχή

«Το νέο Μουσείο μπορεί να αποτελέσει όχι μόνον σημαντικό πόλο εντόπιας οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής αλλά κι έναν πρότυπο χώρο επίσκεψης και παιδείας για τους κατοίκους όλης τη ευρύτερης περιοχής» υπογραμμίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη  εκρφράζοντας, παράλληλα, τις θερμές ευχαριστίες της στην κ. Μαριάνα Βαρδιονογιάννη για την έμπρακτη στήριξύη της στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού πολιτιστικού σκοπού.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Από την πλευρά της, η κ. Βαρδιογιάννη εκφράζει την βαθιά συγκίνησή της που ένα μεγάλο όραμα το οποίο σχετίζεται με τηγ γενέτειρά της θα πάρει, επιτέλους σάρκα και οστά: «Η Ερμιόνη είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και αρχαιολογικό πλούτο, ο οποίος θα αναδειχθεί για να εξασφαλίσει στην Ερμιόνη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, την ιστορική συνέχεια που κάθε τόπος χρειάζεται για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο» υπογραμμίζει η ίδια.

Την βαθιά ικανοποίησή του για την έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού πολιτιστικού εγχειρήματος εκφράζει και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος.


Σχετικά άρθρα

Back to top button