Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ επιστροφή της κιθάρας εν μέσω πανδημίας

Η επιστροφή της κιθάρας εν μέσω πανδημίας

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

H πανδημία είναι για τον γερμανό δάσκαλο κιθάρας Μπερντ Κλάινσροντ ό,τι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί επαγγελματικά. Εδώ και 11 χρόνια παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα μουσικής. Η κρίση του κορωνοϊού ωστόσο εκτόξευσε τη ζήτηση για μαθήματα πενταπλασιάζοντας τα έσοδά του. Σχεδόν 40.000 ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται κάθε μήνα την ιστοσελίδα του. Παράλληλα διπλασιάστηκαν τα μέλη της ομάδας του στο Facebook με την επωνυμία «Μαθαίνοντας κιθάρα».

Οι μαθητές του μαθαίνουν τις πρώτες τους συγχορδίες με τη βοήθεια κειμένων σε pdf, βιντεάκια, ηχητικά μηνύματα και βιντεοκλίσεις. Όπως λέει ο 34χρονος Γερμανός, ο οποίος μένει στη Βαυαρία, «ξαφνικά η ψηφιοποίηση εισέβαλε στη ζωή μου και άλλαξε τα πάντα». Ο Μπερντ Κλάινσροντ διαπιστώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι «η πανδημία έκανε πολύ κόσμο να στραφεί στην εκμάθηση κιθάρας».

mechanical adv 2021

Αύξηση 30% στις πωλήσεις ηλεκτρικής κιθάρας

apostolakis adv 2

Την αύξηση του ενδιαφέροντος για μουσικά όργανα επιβεβαιώνει και ο γερμανικός κλάδος εμπορίου μουσικών οργάνων. Ο Ντάνιελ Κνελ, διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας SOMM (Society Of Music Merchants) με έδρα του Βερολίνο διαπιστώνει ότι ενώ τα τελευταία χρόνια ο τζίρος από τις πωλήσεις κιθάρας μειώνεται συνεχώς, η πανδημία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων. Έτσι από τον Ιανουάριο μέχρι το Νοέμβριο του 2020 η ζήτηση για ηλεκτρικές κιθάρες αυξήθηκε κατά 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Ντόμινικ Βάγκνερ από το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού Thomann διαπιστώνει ότι «ιδίως η ζήτηση για κιθάρες έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα καταγράφοντας άνοδο τζίρου 24%».

Ακόμα και μικρότερα εργαστήρια κατασκευής και επιδιόρθωσης ανήκουν στους κερδισμένους. Η Κόρα Γίνγκερ από την Deimel Guitarworks, η οποία φτιάχνει κιθάρες κατά παραγγελία λέει ότι όταν ξέσπασε η πανδημία φοβόταν ότι το βιβλίο παραγγελιών θα μείνει άδειο: «Εντείναμε λοιπόν τους ρυθμούς κατασκευής οργάνων που είχαν παραγγελθεί για να επιβιώσει η εταιρία μας». Όμως οι ανησυχίες της δεν επιβεβαιώθηκαν. Για να κατασκευάσουν όσες κιθάρες έχουν παραγγελθεί, η Κόρα Γίνγκερ και οι συνεργάτες της θα δουλεύουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Δεν προλαβαίνουν να κατασκευάζουν κιθάρες

“Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ο κλάδος μας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί”, δηλώνει ο Ντάνιελ Κνελ από τη SOMM, εξηγώντας ότι πολλά εργαστήρια κατασκευής είναι κλειστά λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων ή υπολειτουργούν αναγκαστικά λόγω του μικρότερου αριθμού συνεργατών. Επιπλέον οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα διεκπεραίωσης επειδή προμηθεύτριες εταιρίες αργούν να παραδώσουν πρώτες ύλες. Όπως λέει η Κόρα Γίνγκερ «οι πελάτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και ένα χρόνο». Και προσθέτει ότι αντί οι παραγγελίες να γίνονται ως συνήθως από επαγγελματίες μουσικούς προέρχονται πλέον από ανθρώπους με σταθερό εισόδημα, οι οποίοι δεν μπορούν προς το παρόν να δαπανήσουν τα χρήματά τους σε διακοπές, εστιατόρια και εισιτήρια συναυλιών.

«Η ενασχόληση με την κιθάρα είναι ένας δημιουργικός τρόπος αντίδρασης στη κρίση», δηλώνει ο Γκίντο Μίλερ, διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Νέων στο Αμβούργο: «Οι απαλοί ήχοι της κιθάρας, που δεν ενοχλούν και τους γείτονες, είναι βάλσαμο για τη ψυχή των ανθρώπων. Αρκούν λίγα μόνο ακόρντα για να συνοδέψεις τα αγαπημένα σου τραγούδια». Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ωδείου η κιθάρα εκφράζει κατά ιδανικό τρόπο τη νοσταλγία για παρέα και είναι σχετικά εύκολη στην εκμάθηση. Ο Τίλμαν Φίσερ από το Ωδείο Κολωνίας τονίζει ωστόσο ότι ιδίως οι αρχάριοι χρειάζονται απαραίτητα την άποψη και καθοδήγηση ενός δασκάλου για να ξέρουν επακριβώς που βαδίζουν. Εκτιμά μάλιστα ότι όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού πολλοί μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματα στα ωδεία δια ζώσης.

Στο μεταξύ ο δάσκαλος κιθάρας Μπερντ Κλάινσροντ σχεδιάζει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα και δεν αποκλείει να μεταφέρει πολύ σύντομα όλα τα μαθήματα που κάνει στο διαδίκτυο. «Σκέπτομαι σοβαρά να το κάνω», λέει και θεωρεί βέβαιο ότι η ζήτηση για εκμάθηση κιθάρας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble