ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έτος Καζαντζάκη το 2017 για να τιμηθούν τα εξήντα χρόνια από το θάνατό του

Έτος Καζαντζάκη ανακηρύχθηκε το 2017 μετά από αίτημα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και των Εκδόσεων Καζαντζάκη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε το 2017,  «Έτος Καζαντζάκη» και έθεσε υπό την αιγίδα του όλες  τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του αφιερωματικού αυτού έτους.

Οι εορτασμοί του έτους  Καζαντζάκη συμπίπτουν με την επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατό του στις 26 Οκτωβρίου 1957 στο Φράιμπουργκ.

Ο γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης  το 1883 συγγραφέας, δημοσιογράφος, μυθιστοριογράφος, ποιητής, φιλόσοφος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Έγινε γνωστός και από τη μεταφορά των έργων του στον κινηματογράφο με τον Αλέξη Ζορμπά, τον Χριστό Ξανασταυρώνεται και τον Τελευταίο Πειρασμό.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο «Χριστός Ξανασταυρώνεται» γίνεται ξανά ταινία από τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς το Νησί, Θοδωρή Παπαδουλάκη, ενώ επανεκδίδονται τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη, σύμφωνα με την συγγραφική βούλησή του. Με μονοτονικό σύστημα. Σε χαρτόδετη έκδοση και ηλεκτρονικά βιβλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close