ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επανέρχεται η ενιαία τιμή βιβλίου

Ρύθμιση με την οποία θα επανέρχεται η ενιαία τιμή του βιβλίου, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλας Κατσαβρία, σημείωσε ότι η σχετική διάταξη θα κατατεθεί πολύ σύντομα, στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που θα έρθει στη Βουλή, καθώς η επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου αποτελεί δέσμευση και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

«Ελπίζω τότε να την ψηφίσει όλη η Βουλή, ακόμη κι όσοι ψήφισαν την προηγούμενη ρύθμιση, για κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, διότι αποδείχθηκε ότι υπήρξε καταστροφική, οδήγησε σε πλήρη παραμόρφωση την αγορά και δεν επέφερε κανένα δημοσιονομικό όφελος» τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

caffeine adv2020b

Η κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, τον Ιούνιο του 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις συγγραφέων, εκδοτών και βιβλιοπωλών, ενώ η επαναφορά του μέτρου ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Άλλωστε, υπέρ της διατήρησης της ενιαίας τιμής είχαν ταχθεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button