ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν WiFi σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δωρεάν WiFi θα αποκτήσουν σύντομα αρκετοί ακόμη σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία  της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Αρχαία Ολυμπία, η Ακρόπολη Λίνδου, ο Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, οι Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα) και το νέο Μουσείο Βεργίνας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Αρχαία Δωδώνη.

Η σημαντική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την COSMOTE η οποία έχει ήδη προσφέρει δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε 13 ακόμη χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος συνεχίζοντας τη δημιουργία υποδομών και στους υπόλοιπους χώρους, με τη συνολική επένδυση της εταιρείας να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

caffeine adv2020b

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που ήδη διαθέτουν δωρεάν WiFi είναι ο Αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Παλάτι του Μ. Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου,το  Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,ο  Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, ο Αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Δελφών, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ακρόπολη και το Μουσείο Μυκηνών, η Σπιναλόγκα, η Αρχαία Κόρινθος, ο Αρχαιολογικός χώρος Δήλου, και ο Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας.

Σύντομα θα διαθέτουν δωρεάν WiFi και οι Αρχαία Ολυμπία, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα) και νέο Μουσείο Βεργίνας, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Νεμέας, Μυστράς, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ελεύθερνας, Κάστρο Παλαμηδίου, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

neratzoulis neo

«Δημιουργείται ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον που θα προσφέρει μ διαφορετική, ακόμη καλύτερη εμπειρία για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Με το WiFi στους αρχαιολογικούς χώρους θα τους παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου γιατί μέσω των υποδομών που προσφέρει ο ΟΤΕ, μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες υπηρεσίες τηλεμετρίας, τηλεπισκόπησης ακόμη και την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την οποία ούτως ή άλλως το Υπουργείο και ο αρμόδιος Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων έχουν σχεδιάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη»υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λίνα Μενδώνη ευχαριστώντας προσωπικά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την σημαντική αυτή προσφορά του.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε από την πλευρά του: «H συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπο της ιστορίας μας.»

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button