ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: Δημιουργείται ψηφιακό μουσείο στον Αποκόρωνα

Πρόταση προς την Περιφέρεια Κρήτης για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων, κατέθεσε ο Δήμος Αποκορώνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη, «στόχος μας είναι η ανάδειξη του τόπου μας με τη βοήθεια και την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και της τεχνολογίας», εξηγώντας πως η πρόταση αφορά τη δημιουργία του μουσείου στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου στον Βαφέ.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το μουσείο θα λειτουργεί με τη βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ξεναγηθεί σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Παράλληλα, ο Δήμος αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαφύλαξης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής καλεί όλους τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, τους δημότες και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός Ψηφιακού Αρχείου του Αποκόρωνα, στέλνοντας παλιές φωτογραφίες (οικογενειακές, του χωριού, από πανηγύρια ή άλλες εκδηλώσεις), επιστολές, εφημερίδες ή άλλα τεκμήρια που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους.

neratzoulis neo

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας των πρωτότυπων και να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τοπικές εκδηλώσεις πάσης φύσης, ιστορικά λευκώματα και κάθε άλλη νόμιμη χρήση.

Τα πρωτότυπα θα παραμένουν στην κατοχή των ιδιοκτητών και ο Δήμος θα δημιουργεί και διατηρεί αντίγραφα, ενώ δεσμεύεται να σεβαστεί στο ακέραιο τα προσωπικά δεδομένα των ιδιοκτητών ή των εικονιζόμενων με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εκτός από τις δύο αυτές δράσεις ο Δήμος έχει εντάξει μελέτη ύψους 220 χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία δέκα κυκλικών φυσιολατρικών διαδρομών συνολικού μήκους 110 χιλιομέτρων, ενώ σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να αδειοδοτηθεί το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα μας στην περιοχή Εμπρός Γυαλός της δημοτικής ενότητας Κεφαλά.

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button