Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΧανιά: Ζωντανεύει το οθωμανικό φρούριο Κουλές

Χανιά: Ζωντανεύει το οθωμανικό φρούριο Κουλές

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Σε τόπο συνάντησης εξελίσσεται ο Κουλές, το οθωμανικό φρούριο που δεσπόζει στον λόφο της Απτέρας του νομού Χανίων, μετά την πρωτοβουλία του δήμου να ανοίξει τις πύλες του.

Ο Κουλές τόπος συνάντησης

mechanical adv 2021

Αυτή την Κυριακή, επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να γίνει εκ νέου ο Κουλές τόπος συνάντησης εκατοντάδων δημοτών και επισκεπτών, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, που ο καραγκιοζοπαίχτης, Νίκος Μπλαζάκη, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Ελευθερία και Μανώλη Μπλαζάκη, ξετύλιξε το κουβάρι των μύθων.

apostolakis adv 2

Αυτή την Κυριακή, η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, θα διαβάσει αποσπάσματα από τα ταξιδιωτικά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη στις 12:00 και 12:45. Σ’ αυτά κυριαρχούν η αγάπη του σπουδαίου λογοτέχνη για το ελληνικό τοπίο, εικόνες και αισθήσεις από τα νησιά του Αιγαίου, στοχασμοί για την ελληνικότητα. Στο πολίτικο λαούτο την ηθοποιό θα συνοδεύσει ο Γιώργος Καμηλάκης.

Το φρούριο ζωντανεύει

Το φρούριο θα είναι ανοικτό την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 14:00 σε συνέχεια των ενεργειών του δήμου Χανίων και σε συνεργασία με την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο ζωντάνεμα του φρούριου, προσφέρουν την παρουσία τους και την τέχνη τους αφιλοκερδώς.

Η ιστορία του Κουλέ

Το φρούριο Κουλές της Απτέρας ή Σούμπαση, γνωστό και ως φρούριο Παλαιοκάστρου επειδή βρίσκεται στη θέση Παλαιόκαστρο, όμορα του χωριού Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, χτίστηκε από τους Οθωμανούς μετά την Κρητική Επανάσταση του 1866, ώστε να έχουν τον έλεγχο της περιοχής του Αποκόρωνα, του περάσματος προς τα Κεραμειά, του λιμανιού της Σούδας, αλλά και για να συντρέχει στο φρούριο Ιντζεδίν που βρίσκεται δυτικότερά του.

Ο Κουλές, μετά την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Οθωμανούς, χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο του χωριού Μεγάλα Χωράφια.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble