Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιξε το Μουσείο του Μέλλοντος στο Ντουμπάι

GMG

Τις πόρτες του «Μουσείου του Μέλλοντος» (MOTF) άνοιξε το Ντουμπάι και χαρακτηρίζεται ως το πιο υψηλής τεχνολογίας και όμορφο αξιοθέατο στη χώρα, αν όχι σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χτισμένο δίπλα στους Emirates Towers, το μουσείο που άνοιξε χθες, 22/02/2022, μια τόσο σημαδιακή μέρα, σηματοδοτεί μια ματιά στον κόσμο σε 50 χρόνια από τώρα, εκθέτοντας και προβλέποντας πώς οι λύσεις επόμενης γενιάς – από την τεχνητή νοημοσύνη στην επαυξημένη πραγματικότητα και τον εντοπισμό πιθανών απειλών – μπορούν να βελτιώσουν και να φέρουν επανάσταση στην ανθρωπότητα για το καλύτερο.

dubai museum fo the future egkainia.jpg

Ένα αρχιτεκτονικό και μηχανικό θαύμα

«Είναι ένα αρχιτεκτονικό και μηχανικό θαύμα, που διασχίζει με σιγουριά το παρελθόν και το μέλλον και εφαρμόζει προηγμένη τεχνολογία σε παραδοσιακές μορφές τέχνης» δήλωσαν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Κατασκευασμένο από σκελετό από υαλοβάμβακα και ανοιξείδωτο χάλυβα, το μουσείο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Killa Design και έχει ήδη αναγνωριστεί από το National Geographic ως ένα από τα 14 ομορφότερα μουσεία του κόσμου.

Αλλά η Αυτού Υψηλότητα Σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των ΗΑΕ και ηγεμόνας του Ντουμπάι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αποκαλώντας το μουσείο «το πιο όμορφο κτίριο στη γη» σε ένα tweet του.

Zuper Service

Με έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων και επτά ορόφους, το MOTF ύψους 23 τετραγωνικών μέτρων, έχει πολλούς ορόφους αφιερωμένους σε διαφορετικές εμπειρίες. Οι τρεις όροφοι περιλαμβάνουν εκθέσεις που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη πόρων του εξωτερικού διαστήματος, των οικοσυστημάτων και την βιομηχανική, μαζί με την υγεία και την ευημερία.

dubai museum future ginaikes selfies.jpg
Στο εσωτερικό του μουσείο δεν υπάρχουν κολώνες

Ένας άλλος όροφος θα παρουσιάσει τεχνολογίες του κοντινού μέλλοντος που στοχεύουν να φέρουν επανάσταση στον κόσμο αντιμετωπίζοντας προκλήσεις σε τομείς που περιλαμβάνουν την υγεία, το νερό, τα τρόφιμα, τις μεταφορές και την ενέργεια. Ο τελευταίες όροφος αφορά τα μικρά παιδιά – αφιερωμένος στα παιδιά για να εξερευνήσουν και να λύσουν προκλήσεις με τον δικό τους τρόπο για να γίνουν οι «μελλοντικοί μας ήρωες», αναφέρει η ιστοσελίδα του μουσείου.

«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν, να το σχεδιάσουν και να το εκτελέσουν»
Τέλος, την πρόσοψη του μουσείου «τυλίγουν» αποσπάσματα από τον Αλ Μακτούμ με ένα από αυτά να γράφει: «Μπορεί να μη ζούμε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορούν να αφήσουν μια κληρονομιά πολύ αφότου έχουμε φύγει. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν, να το σχεδιάσουν και να το εκτελέσουν. Δεν είναι κάτι που περιμένεις, αλλά κάτι που δημιουργείς».

Ο Μοχάμεντ Αλ Τζεργκάουι, διευθύνων σύμβουλος του Dubai Future Foundation δήλωσε σχετικά με την πρώτη ανακοίνωση του μουσείου:« Το θαύμα μηχανικής τοποθετεί το Ντουμπάι ως μια βάση δοκιμής για αναδυόμενες τεχνολογίες και μια βάση εξερεύνησης για ταλέντα, εφευρέτες και δημιουργικούς επαγγελματίες από όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Το Μουσείο του Μέλλοντος είναι ένα ‘ζωντανό μουσείο’ που προσαρμόζεται συνεχώς και μεταμορφώνεται καθώς το ίδιο το περιβάλλον το οδηγεί σε συνεχείς και επαναληπτικές αλλαγές στα εκθέματά του και στα αξιοθέατά του».

dubai museum space station simulation.jpg
Στα εκθέματα περιλαμβάνεται και προσομοιωτής διαστημικού σταθμού


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button