Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις προς τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού ΔημητρίουΣυμπληρώνονται εφέτος 30 χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου. Η Ιερά Μητρόπολή μας, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Σεπτού Ιεράρχου προγραμματίζει εκδηλώσεις μνήμης, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Παρασκευής 10 Ιουλίου στις 6.00 μ.μ., στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων θα πραγματοποιήσει εσπερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως. Ακολούθως, στις 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και Μνημόσυνο, υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας Δημητρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου, ημέρα της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, ημέρα τελέσεως της Εξοδίου Ακολουθίας του, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νεαπόλεως, όπου είναι ενταφιασμένος.

swell adv 2021

Προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος ηνάλωσε τη ζωή του ως καλός ποιμήν υπέρ της Εκκλησίας και του ποιμνίου της, προσέφερε δε πολλά στήν πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, στήν διατήρηση του ανόθευτου εκκλησιαστικού ήθους, στην προνοιακή και φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button