Εκδηλώσεις

Δωρεά ακινήτου από τα «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Χριστίνα» στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί το συμβόλαιο δωρεάς, της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης  Α.Β.Ε.Ε.» προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα προς το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.) του Τμήματος Χημείας, αγροτικού ακινήτου έκτασης 12,240.32 τ.μ. στη θέση Πύργος του οικισμού Φινοκαλιά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί ο σταθμός στο Φινοκαλιά από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια του Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.,  κ. Μαρία  Κανακίδου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.» θα εκπροσωπήσουν μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη και το Πανεπιστήμιο Κρήτης  θα εκπροσωπήσει  ο Πρύτανης, Καθηγητής  Παναγιώτης Τσακαλίδης. Το Δήμο Αγίου Νικολάου θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος, κ. Αντώνιος Ζερβός και  την Περιφέρεια Κρήτης  θα εκπροσωπήσει ο Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος,  κ. Νικόλαος Ξυλούρης.

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί σε συνεχή βάση από το 1993 το σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών στο Φινοκαλιά Λασιθίου (http://finokalia.chemistry.uoc.gr). Ο σταθμός στο Φινοκαλιά θεωρείται λόγω της θέσης του ως αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και για αυτό έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή, έχοντας προσελκύσει τα τελευταία 20 χρόνια έντονο το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σύστασης και ποιότητας της ατμόσφαιρας και μελέτης του κλίματος.


Ο σταθμός συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά διεθνή δίκτυα περιβαλλοντικών σταθμών, ενώ δεδομένα παρέχονται στους εθνικούς φορείς, που επωμίζονται τον έλεγχο της ποιότητας της ατμόσφαιρας, καθώς και στις εγκυρότερες διεθνείς βάσεις δεδομένων. Αποτελεί τον κεντρικό σταθμό της εθνικής ερευνητικής υποδομής για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή (Πανελλαδική Υποδομή για τη Μελέτη της Ατμοσφαιρικής Σύστασης και Κλιματικής Αλλαγής – ΠΑΝΑΚΕΙΑ) και συμμετέχει στο Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή CLIMPACT. Η αρτιότητα του έργου που παράγεται  στο Φινοκαλιά αντικατοπτρίζεται συνολικά σε πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 30 εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα, καθώς και σε άλλα που συνεχώς προσελκύονται, και παράλληλα στο εκπαιδευτικό έργο με την ολοκλήρωση 20 διδακτορικών και 30 μεταπτυχιακών διπλωμάτων μέχρι σήμερα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η Εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.», έχοντας γνώση του έργου που παράγεται διαχρονικά στο σταθμό στο Φινοκαλιά προχώρησε στη δωρεά προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης του αγροτικού ακινήτου έκτασης 12,240.32 τ.μ. στη θέση Πύργος του οικισμού Φινοκαλιά, στο οποίο βρίσκεται εγκατεστημένος ο ερευνητικός σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παρουσία και λειτουργία του σταθμού περιβαλλοντικών μετρήσεων καθώς και η απρόσκοπτη ανάπτυξη των ερευνητικών και λοιπών υποδομών του.

Η δωρεά αυτή ενισχύει την παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Νομό Λασιθίου, διασφαλίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων του στην περιοχή.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button