Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΖαχαρίας Φθενάκης | Απάντηση στον δημοτικό σύμβουλο κ. Φθενάκη, για το γήπεδο...

Ζαχαρίας Φθενάκης | Απάντηση στον δημοτικό σύμβουλο κ. Φθενάκη, για το γήπεδο Σισίου

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Δεν είχα καμιά πρόθεση, ούτε και διάθεση να ασχοληθώ με τη φτηνή αντιπολίτευση του κ. Φθενάκη, (δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης από το δημοτικό διαμέρισμα Βραχασίου) για τα όσα έγραψε για το γήπεδο Σισίου. Δέχτηκα όμως πολλά τηλεφωνήματα φίλων, που με πίεζαν να του δώσω μια απάντηση, τους οποίους δεν κατάφερα να πείσω ότι είναι άνευ ουσίας να ασχολείται κανείς με τη φθηνή αντιπολίτευση του κ. Φθενάκη. Κατά τη γνώμη τους, αν το θέμα έμενε αναπάντητο, θα ήταν σα να παραδεχόμασταν εμείς οι υπόλοιποι, που πραγματικά κάναμε αγώνα γι’ αυτό το γήπεδο χωρίς να το διαφημίζουμε, ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως αυτός τα παρουσιάζει.

Για να μην τους χαλάσω λοιπόν το χατήρι, μπαίνω στον κόπο να δώσω εδώ μια απάντηση στον κ. Φθενάκη, αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι τα έργα που έχουν γίνει και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η δημοτική αρχή για την περιοχή αποτελούν από μόνα τους απάντηση στον κ. Φθενάκη. Το δε κείμενο που έγραψε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ανώφελη και φθηνή αντιπολιτευτική προσπάθεια ανάλογη του δικού του επιπέδου.

mechanical adv 2021

Ο μεγαλόψυχος λοιπόν κ. Φθενάκης μας λέει στη δήλωσή του ότι χάρηκε που έγινε επιτέλους το γήπεδο, αλλά αυτός ο δήμαρχος όλα τα κάνει καθυστερημένα γιατί είναι ανίκανος να τα κάνει στην ώρα τους και λόγω αυτής του της ανικανότητας έχει καταδικάσει την περιοχή. Δεν αφήνει δε την ευκαιρία να πάει χαμένη για να δηλώσει για το γήπεδο ότι “για το οραματικό αυτό έργο είχα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και ως πρώην πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βραχασίου”.

apostolakis adv 2

Παραβλέποντας προς στιγμήν το γεγονός ότι στην οκταετή περίπου θητεία του ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου δεν είχε την παραμικρή συνεισφορά στα τοπικά θέματα, ότι και λόγω των κακών δικών του χειρισμών, συνεισέφερε ουσιαστικά στο να χρεοκοπήσει η Επιχειρησιακή Βραχασίου και ότι στα χέρια του η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού κατρακύλησε στα χαμηλότερά της επίπεδα, θα σταθώ στην παραπάνω δήλωση που χαρακτηρίζει το γήπεδο ως “οραματικό έργο”.

Μα αν αυτό αποτελεί οραματικό έργο κ. Φθενάκη, λείπει η φαντασία από το όραμά σας και ο ορίζοντάς σας είναι πολύ περιορισμένος. Αν αντιλαμβάνεστε το γήπεδο ως “οραματικό” έργο, τότε στερείστε οράματος, γιατί το γήπεδο είναι ένα τίποτα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, που φροντίσατε τόσα χρόνια εσείς και οι τοπικοί πολιτικοί φίλοι σας, οι επαναστάτες της τσάμπα μαγκιάς, να τις πολλαπλασιάσετε με επαναστατικές ιαχές για εσωτερική κατανάλωση και με τεράστια ζημιά για τον τόπο, που αντικατοπτρίζεται (ακόμα και σήμερα) στο τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα, που παρουσιάζει. Όταν το Σίσι είναι από τις λίγες (αν όχι μοναδικές) τουριστικές περιοχές με πολλά μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, χωρίς αποχέτευση, χωρίς βιολογικό καθαρισμό, χωρίς σχέδιο πόλης, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς υποδομές, χωρίς ένα σχολείο και ένα ιατρείο της προκοπής, χωρίς ένα βρεφονηπιακό σταθμό και τόσα άλλα “χωρίς”, δεν μπορεί το γήπεδο να αποτελεί “οραματικό” έργο, παρά μόνο για όσους δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.

Καθυστέρησε άραγε η κατασκευή του γηπέδου; Ναι, καθυστέρησε και έχει όλο το δικαίωμα κάθε πολίτης να αναζητήσει ευθύνες εκτός όμως από σας, που ως εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος και μάλιστα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, το μόνο που έχετε να πείτε για τη δική σας συνεισφορά ήταν ότι “καταβάλατε μεγάλες προσπάθειες”. Μόνο που δε μας λέτε ποιες ήταν αυτές οι προσπάθειες που τις κρατάτε μυστικές από όλους τους άλλους, (από ταπεινοφροσύνη φυσικά και όχι επειδή δεν ασχοληθήκατε ποτέ με κανένα θέμα της περιοχής)… Σας προκαλώ λοιπόν κ. Φθενάκη να αποδείξετε αυτή σας την ταπεινοφροσύνη.

Σας προκαλώ να με διαψεύσετε ότι τα θέματα που είχατε για συζήτηση στις συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου δεν ήταν παρά οι αιτήσεις πολιτών και μόνο “στη χάση και στη φέξη” βάζατε κι εσείς κανένα θέμα για συζήτηση για να σπάει η μονοτονία, σε αντίθεση με το Χρήστο το Μαμαλούκο, εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης στο τοπικό συμβούλιο, που πάντα είχε κάτι να προτείνει για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, το οποίο εσείς μονίμως το υποτιμούσατε και εκφράζατε την άρνησή σας να το συζητήσετε.

Σας προκαλώ να μας πείτε σε πόσες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που συζητούνταν θέματα για το Βραχάσι παρευρεθήκατε έστω μια φορά. Θα υπενθυμίσω απλώς το σχόλιο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Καλογεράκη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην εκκωφαντική απουσία σας, ότι όπως φαίνεται εμείς τα προβλήματά μας στο Βραχάσι τα έχουμε λυμένα και γι’ αυτό δικαιολογείται η συνεχής απουσία του προέδρου από τα δημοτικά συμβούλια.

Αλλά μήπως ως τοπικός σύμβουλος, (μέχρι να πριονίσετε μαζί και κατ’ εντολή Κουνενάκη την καρέκλα του τότε προέδρου Μ. Πετσαλάκη), πατήσατε ποτέ τα πόδια σας στις συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου; Μοναδικό έργο σας εκείνη την περίοδο (εκτός από την προεδρία της περιβόητης Επιχειρησιακής Βραχασίου) ήταν να συμμετέχετε στην προσπάθεια Κουνενάκη να αποστεώσει τον τότε πρόεδρο Μιχάλη Πετσαλάκη από τις λίγες αρμοδιότητες που του παρείχε ο νόμος. Πέσατε πάνω του όλοι οργανωμένα στρέφοντας τον κόσμο εναντίον του για όσα στραβά συνέβαιναν στην περιοχή μας με ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής, παραπέμποντας αυτή την ευθύνη στον πρόεδρο. Και τα καταφέρατε… Οδηγήσατε τον κ. Πετσαλάκη σε παραίτηση και ξεκινήσατε πλέον εσείς να κάνετε τον πρόεδρο, για κακή τύχη της περιοχής μας. Αυτό ήταν το έργο σας και δε θα έπρεπε να είστε περήφανος γι’ αυτό.

Αν λοιπόν φέρει ευθύνη η δημοτική αρχή που καθυστέρησε να ολοκληρώσει το έργο του γηπέδου, φέρετε εσείς ακόμα μεγαλύτερη, που δεν μπορούσατε να κάνετε ουσιαστική αντιπολίτευση εις όφελος του χωριού που σας εξέλεξε, ασκώντας πίεση και ελέγχοντας τη δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις, που τώρα της καταλογίζετε. Αν φέρει ευθύνη η τωρινή δημοτική αρχή επειδή καθυστέρησε να ολοκληρώσει το έργο, δε φέρουν καμιά ευθύνη οι προηγούμενες των Κουνενάκη και Σφυράκη, που δεν κατάφεραν να βάλουν καν τις βάσεις για την επίλυσή του;  Εσείς ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου την περίοδο Κουνενάκη, δεν έχετε καμιά ευθύνη που το πρόβλημα δε λύθηκε τότε; Δε λέτε κουβέντα όμως για όλα αυτά και για τις δικές σας προσωπικές ευθύνες και προσπαθείτε να τις αποδώσετε εξ ολοκλήρου στη δημοτική αρχή, σαν το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από το Ζερβό και να μην ήταν ένα χρονίζον πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή μας επί εικοσαετία. Αυτό όμως είναι η φτηνή αντιπολίτευση κ. Φθενάκη και φυσικά δε σας τιμά.

Για την ιστορία θα θυμίσω ότι μέχρι να αναλάβει ο Ζερβός (δηλαδή επί των θητειών Σφυράκη και Κουνενάκη) το μόνο που γινόταν ήταν διάφορες παλινωδίες και πολλές ανώφελες και μακροχρόνιες συζητήσεις που δεν κατέληξαν πουθενά. Σε πρακτικό επίπεδο ο Ζερβός παρέλαβε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, από το ίδιο σημείο που το παρέλαβαν και όλοι οι προηγούμενοι, (δηλαδή από την αναζήτηση χώρου για να γίνει το νέο γήπεδο), δεδομένου ότι καμία πρόοδος δεν είχε υπάρξει για το θέμα τις προηγούμενες δύο τετραετίες. Επί της θητείας Ζερβού βρέθηκε ο χώρος, αγοράστηκε το οικόπεδο και μάλιστα τα χρήματα κατεβλήθησαν σε τράπεζα του εξωτερικού κατ’ απαίτηση του πωλητή, σε μια περίοδο αυστηρών μέτρων ελέγχου κεφαλαίων (capital control), όπως όλοι θυμόμαστε. Χρειάστηκε δε τιτάνια προσπάθεια από τον ίδιο το δήμαρχο για να μπορέσει να γίνει αυτή η μεταφορά των χρημάτων, αλλά τελικά τα κατάφερε. Περίπου ένα εξάμηνο πριν το πέρας της προηγούμενης τετραετίας ξεριζώθηκαν οι ελιές που βρίσκονταν στο οικόπεδο και μηχανήματα του δήμου ήρθαν για να ισοπεδώσουν το χώρο προκειμένου να μπει ο χλοοτάπητας.  Έσπευσαν τότε οι καλοθελητές να πουν ότι πρόκειται για προεκλογική κίνηση του Ζερβού και μάλιστα ορισμένοι γνωστοί καιροσκόποι δήλωναν με περισσό θράσος ότι ο Ζερβός έπρεπε να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στην περιοχή. Στη συνέχεια βέβαια άλλαξαν στάση και σήμερα έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως, αλλά αυτό είναι από άλλο επεισόδιο του Βραχασώτικου θιάσου… Εν τέλει ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το χλοοτάπητα και χρειάστηκε πάνω από χρόνο για να ξεκινήσει το έργο, εξ αιτίας ένστασης που ακολούθησε το διαγωνισμό. Πέρασε έτσι άλλος ένας χρόνος απραξίας, χωρίς το έργο εγκατάστασης του χλοοτάπητα να έχει ξεκινήσει. Το έργο ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν και τώρα έχουμε ένα εξαιρετικό γήπεδο στο Σίσι.

Καλώς ή κακώς, (κακώς θα δεχθώ εγώ για την οικονομία της συζήτησης), χρειάστηκε στο Ζερβό μια δημαρχιακή θητεία και ένα έτος για να έχουμε επιτέλους ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σίσι, όταν όλοι οι προηγούμενοι μαζί έψαχναν ακόμα για να βρουν το χώρο. Το να κατηγορεί λοιπόν ο κ. Φθενάκης την τωρινή δημοτική αρχή για καθυστέρηση, αποτελεί τουλάχιστον θράσος, όταν ο ίδιος αρνείται τις δικές του ευθύνες και της ευθύνες της παράταξής του για το ίδιο θέμα.

Δε θα πω τίποτα περισσότερο, αφήνοντας τον κ. Φθενάκη στην κρίση του κόσμου. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η κατασκευή του γηπέδου, με ή χωρίς καθυστέρηση, είναι έργο Ζερβού, που έλυσε ένα πρόβλημα, που απασχολούσε την περιοχή εδώ και είκοσι χρόνια. Επιπλέον μέσα στο χρόνο που πέρασε είδα να δρομολογείται ο βιολογικός καθαρισμός, μαθαίνω ότι επίκειται η ενοικίαση χώρου για παιδικό σταθμό, ενοικιάστηκε χώρος για ιατρείο, που ήδη λειτουργεί, δημιουργήθηκε χώρος για ΚΑΠΗ και αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Βραχασίου, Μανώλης Λεμπίδης, με τη συνδρομή μελών του τοπικού συμβουλίου και απλών πολιτών, επιτελεί ένα εξαιρετικό και ξεχωριστό έργο πέρα από κάθε προσδοκία. Οι υπόλοιποι, σαν τον κ. Φθενάκη, που δεν αντέχουν να δουν αυτή την πραγματικότητα, επειδή αποδεικνύει το μέγεθος της δικής τους απραξίας την περίοδο που αυτοί είχαν την ευθύνη να λύσουν αυτά τα προβλήματα, δεν είναι περίεργο να βλέπουν έργα που έχουν βαλτώσει και ευθύνη της δημοτικής αρχής για καθυστερήσεις.

Θα κλείσω λέγοντας ότι μακάρι να είχαμε ένα δήμαρχο καλύτερο από το Ζερβό, που να λύνει τα προβλήματα χωρίς τις καθυστερήσεις που του αποδίδει ο κ. Φθενάκης. Καλώς όμως ή κακώς αυτόν έχουμε, ο οποίος λύνει προβλήματα και δε συγκρίνεται με κανένα από τους προηγούμενους, τουλάχιστον για τη δική μας περιοχή, το Βραχάσι. Με αυτή την έννοια θα ήμασταν τυχερότεροι αν είχαμε ένα καλύτερο, αλλά είμαστε απείρως τυχερότεροι που δεν έχουμε κάποιο από τους προηγούμενους ή του επιπέδου των προηγούμενων. Είμαι δε πεπεισμένος ότι ο Ζερβός θα αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην περιοχή για τη θετική του συνεισφορά και αυτό δε θα οφείλεται στο γήπεδο του Σισίου.

Ζαχαρίας Φθενάκης

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble