ΚΡΗΤΗ

Υπόμνημα του Επιμελητηρίου Λασιθίου προς τον Υπουργό Πολιτισμού για το εισιτήριο στην Σπιναλόγκα

Στο υπόμνημα του Επιμελητηρίου Λασιθίου προς τον Υπουργό Πολιτισμού Α. Μπαλτά αναφέρεται:

“Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα για την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με την οποία αυξάνεται από τα 2 € στα 8 € η τιμή του εισιτηρίου για τον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκα στην Ελούντα. Να σημειωθεί εδώ ότι παρότι η εισήγηση ήταν να αυξηθεί (από τα 2 €) στα 6 € το ΚΑΣ αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν είναι αρκετή και έτσι την όρισε σε 8 € !

caffeine adv2020b

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος στερείται βασικών υποδομών, όπως πχ τουαλέτες επισκεπτών. Η αλόγιστη αυτή αύξηση η οποία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και θα προκαλέσει τη δυσφήμηση και την απαξίωση του μνημείου στα διεθνή ΜΜΕ, την μείωση των επισκέψεων καθώς και άλλα προβλήματα.

neratzoulis neo

Κε Υπουργέ

Η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τοπικές κοινωνίες και με τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό τους. Συνεπώς θεωρούμε ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη τους σε ζητήματα που τις αφορούν. Όλοι οι τοπικοί φορείς της περιοχής είναι αντίθετοι με την εξωφρενική αυτή αύξηση.
Επιθυμία όλων των τοπικών φορέων και του Επιμελητηρίου Λασιθίου θα ήταν να επανεξετάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την αύξηση αυτή, και να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της. Μια λελογισμένη αύξηση σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των βασικών υποδομών του αρχαιολογικού χώρου δεν θα έβρισκε κανέναν αντίθετο. Σας παρακαλούμε δε να συμβάλλετε για το σκοπό αυτό.

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία”.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button