ΚΡΗΤΗ

Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε η σχετική απόφασηΣε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει:

“Δημοσιεύτηκε η απόφαση 30357/2021 με την οποία κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 20/01/2021 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ‘’Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας’’ με Π.Κ. 2/26-01-2021 για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου που αυτή αφορά.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι αμοιβής και εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να αναπροσαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σύμφωνα με την απόφαση.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο της σύμβασης  που αφορά την επαναπρόσληψη  πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για όλους τους εργαζόμενους εάν δεν έχει ήδη γίνει και ανάλογα τις πληρότητες να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

swell adv 2021

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρήσουν σε ελέγχους για την εφαρμογή και την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συναινούν σε συμφωνίες με όρους υποδεέστερους από αυτούς που προβλέπονται από τη σύμβασή μας. Αν υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα να καταγγέλλονται στο Σωματείο μας”.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button