ΚΡΗΤΗ

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς το σχέδιο για το «ELOUNDA HILLS»Η επένδυση, που όπως παραφέρθηκε είναι προϋπολογισμού 410 εκατ. ευρώ, αφορά την κατασκευή σε έκταση 675 στρεμ. πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά τη λειτουργία του. Το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου αναπτύσσεται εντός των ορίων του Δήμου Αγίου Νικολάου του νομού Λασιθίου, στην περιοχή Πλευρά, έκτασης 768.673,73 τ.μ., όπως αναφέρεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η έκταση χωρίζεται σε 3 περιοχές οι οποίες συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι περιοχές, όπως αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που επισυνάπτεται, είναι οι εξής:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

  • Περιοχή ΕΣΧΑΣΕ: Ζώνη Ανάπτυξης Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού με Ιδιωτική Πολεοδόμηση
  • Περιοχή Αιγιαλού-Παραλίας εκτός ορίων ΕΣΧΑΣΕ: Ανάπτυξης Μαρίνας και Ανάπλασης Παράκτιου Μετώπου
  • Περιοχή Δασικού χαρακτήρα: Δασικές εκτάσεις, εκτός ορίων ΕΣΧΑΣΕ

Η πρώτη αφορά την περιοχή ανάπτυξης του Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού με συντελεστή δόμησης 0,4 επί του 50% της έκτασης και εφαρμογή ιδιωτικής πολεοδόμησης. Στη ζώνη αυτή εκτός των τουριστικών εγκαταστάσεων και παραθεριστικής κατοικίας, προτείνεται η χωροθέτηση πλήθους εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των χρηστών και των επισκεπτών. Πρόκειται για εγκαταστάσεις όχι μόνο εστίασης και αναψυχής, αλλά και κοινωφελούς χαρακτήρα, που θα λειτουργούν ανεξάρτητα από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Το σύνολο των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων θα ανέρχεται στο υπόλοιπο 50% της έκτασης. Η περιοχή Αιγιαλού και Παραλίας αφορά την αξιοποίηση και ανάδειξη του παράκτιου μετώπου.

Στη δεύτερη περιοχή στα πλάνα του επενδυτή είναι η κατασκευή και λειτουργία τουριστικού λιμένα, ο οποίος θα αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης, τόσο στα ακίνητα της επένδυσης όσο και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Θα εφαρμοστεί συντελεστής δόμησης 0,2 επί του χερσαίου τμήματος του λιμένα. Προτείνονται ήπιες κατασκευές, κατά μήκος της ακτογραμμής του ακινήτου οι οποίες εξυπηρετούν την πρόσβαση στη θάλασσα και τον προσωρινό ή και μόνιμο ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.

swell adv 2021

Κατά την ωρίμανση του έργου, εάν κριθεί απαραίτητο, ίσως κατασκευαστεί αγκυροβόλιο ή καταφύγιο τουριστικών σκαφών για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του σχεδίου, συνδυαστικά με την κατασκευή μαρίνας. Προϋπόθεση αποτελεί μέσω της ένταξης της επένδυσης στον νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων, η εξασφάλιση παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κατόπιν εγκρίσεων των απαραίτητων μελετών. Για τις περιοχές των δασικών εκτάσεων, προτείνεται η διαφύλαξη και ανάδειξή τους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Θέσεις εργασίας

Από την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο περισσότερες από 393 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσιες μονάδες εργασίας (ΕΜΕ), ήτοι 763 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται ότι θα προκύψουν σημαντικές άμεσες και έμμεσες θετικές επιπτώσεις που θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, με βάση το μέγεθος, τη δυναμική και τον προσανατολισμό του σχεδίου. Στις θέσεις εργασίας δεν προσμετρώνται αυτές που θα προκύψουν κατά την κατασκευή του επενδυτικού σχεδίου και από την απασχόληση προσωπικού στις κατοικίες μετά την πώλησή τους, οι οποίες υπολογίζονται σε πάνω από 600.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button