ΚΡΗΤΗ

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων – Στο Λασίθι 130 πρωτόκολλα αναμένουν το πράσινο φως

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και στην Κρήτη σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δώσει ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης τις οποίες επανέλαβε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης σε πρώτη φάση 150.000 ευρώ ώστε με απευθείας ανάθεση να ξεκινήσουν τα συνεργεία την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό πολλών περιοχών του νησιού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μόνο στο νομό Λασιθίου εκκρεμούν 130 πρωτόκολλα κατεδάφισης ενώ η μερίδα του λέοντος αφορά αυθαιρεσίες ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα και αλλού.Την ίδια ώρα στους υπόλοιπους νομούς έχουν υπογραφεί κατά μέσο όρο 80 πρωτόκολλα κατεδάφισης για κάθε περιφερειακή ενότητα που σημαίνει πρόσθετη χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο.

Επίσης αναμένονται κινήσεις από το Δήμο Ιεράπετρας για την απομάκρυνση παραπηγμάτων από το νησί Χρυσή ενώ και η δασική υπηρεσία Λασιθίου τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Δήμο τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος θα συνδράμει ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Πάντως ο κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν και το 2019 αφού αναμένονται και άλλες αποφάσεις καθώς το πρόβλημα στην Κρήτη είναι έντονο κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις καταπατήσεις του αιγιαλού.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button