GMG Constructions | adv


Κρήτη

Ξεκίνησε την λειτουργία του το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Νικολάου


Magali-Elounda

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Νικολάου, ξεκίνησε στον Άγιο Νικόλαο και ήδη επεκτείνεται στην Νεάπολη, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου- δομής που με συντονισμένες προσπάθειες της επιτροπής διαχείρισης και των εθελοντών που την στηρίζουν – καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και  να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους δημότες που το έχουν ανάγκη.

«Είναι γεγονός ότι όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, όλο και πιο πολλοί δημότες περνούν το κατώφλι των κοινωνικών δομών του δήμου- στην προκειμένη περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου- για να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Το κοινωνικό παντωπολείο, αποτελεί μία μετεξέλιξη της κοινωνικής δομής που λειτούργησε την προηγούμενη περίοδο, με την επωνυμία «ΕΛΠΙΖΩ» που ξεκίνησε και υλοποίησε την διαδικασία παροχής τροφίμων σε αναξιοποπαθούντες συμπολίτες, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

mechanical adv 2021

zuper adv 2021

Ωστόσο, όπως τόνισε, επειδή, ο τρόπος που λειτουργούσε, ήταν λίγο ερασιτεχνικός –παρά το έργο που είχε επιτελέσει-  θελήσαμε , η δράση αυτή να αποκτήσει πιο συγκεκριμένη μορφή και λειτουργία ούτως ώστε και η έξωθεν καλή μαρτυρία να επιβεβαιώνεται, αλλά και να μην αναφύονται ζητήματα αναφορικά με τον τρόπο που παρέχονται τα τρόφιμα ή άλλες υπηρεσίες.πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια-εξήγησε- οργανώθηκε, ένα σχήμα παρακολούθησης της δομής του κοινωνικού παντοπωλείου, βρέθηκε ένα ισόγειο ακίνητο εντός της πόλεως του Αγίου Νικολάου, το οποίο μας παραχωρήθηκε από την συμπολίτισα κ. Ελπίδα Σεφανάκη, για την στέγαση της δομής .

Ο κ. Ζερβός, σχολιάζοντας την αλλαγή του τρόπου παροχής τροφίμων σε άπορους συμπολίτες, σημείωσε, ότι με την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, δεν προαποφασίζεται στο εξής, ποια τρόφιμα θα διατίθενται στους ωφελούμενους με τη μορφή τσάντας (καταναλωτικά αγαθά που πιθανόν να μην έχουν ανάγκη) αλλά στα ράφια της συγκεκριμένης δομής, θα υπάρχουν όλα εκείνα τα είδη, προκειμένου ο εξυπηρετούμενος με βάση το ποσό που του αναλογεί κάθε μήνα, να μπορεί να αγοράζει τα αγαθά που έχει ανάγκη και κατά συνέπεια, να έχει την δυνατότητα της δικής του επιλογής.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ευχαρίστησε την ιδιοκτήτρια του ακινήτου τους συμπολίτες οι οποίοι βοήθησαν, να στηθεί το κοινωνικό παντοπωλείο και συγκεκριμένα τους : κ.Κουκουράκη Μανόλη για την κατασκευή των ραφιών,κ. Γιώργο Βάρδα για το βάψιμο του χώρου καθώς και τους ξενοδόχους της περιοχής όπου με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, διέθεσαν τρόφιμα για την ενίσχυση της δομής.

Να σημειώσουμε ότι το συμβούλιο που διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου είναι διαπαραταξιακό, με στόχο να υπάρχει η μέγιστη δυνατή διαφάνεια τόσο στα σημεία της αξιολόγησης  των ωφελουμένων, όσο και της διάθεσης όχι μόνο των καταναλωτικών αγαθών, αλλά και των ειδών ένδυσης – υπόδησης, δεδομένου ότι αρκετοί πολίτες προσφέρουν στην ενλόγω δομή, ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα-παιχνίδια-βιβλία αντικείμενα, τα οποία διατίθενται με ένα χαμηλό τίμημα, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται μεταφέρονται στον Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν (Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου) , από όπου γίνεται η συνολική  προμήθεια τροφίμων για την στήριξη του Κοινωνικού παντοπωλείου.

Για την περιοχή της Δ.Κ Νεάπολης, ήδη υπάρχει προγραμματισμός για την διάθεση  τσαντών τις επόμενες μέρες, ενώ όπως έγινε γνωστό με την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται σε χώρο που ήδη έχει εξευρεθεί αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία ανάλογης δομής στις αρχές Δεκεμβρίου.


Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button