ΚΡΗΤΗ

Ξεκινάει το υδατοδρόμιο και το «air taxi» στο Ηράκλειο

Μετά από 13 μήνες από τη κατάθεση του φακέλου, το μεγάλο project για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ηράκλειο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ενώ θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση άδειας λειτουργίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Οι όποιες ενστάσεις της Αρχαιολογίας περί περιβαλλοντικής επιβάρυνσης φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν, με τον Οργανισμό Λιμένος να προχωρά άμεσα στις αναγκαίες υποδομές, όπως η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, πλησίον του Λιμεναρχείου Ηρακλείου καθώς και η τοποθέτηση κτιρίου προκάτ για τις ανάγκες ελέγχου των αποσκευών.

Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες και εφόσον δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια και καθυστερήσεις, από την ερχόμενη τουριστική σεζόν, τα πρώτα υδροπλάνα στο Ηράκλειο θα είναι γεγονός.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, το πτητικό έργο των υδροπλάνων περιλαμβάνει 6 κατηγορίες πτήσεων.  • Πτήσεις τσάρτερ και Air taxi
  • Περιηγητικές πτήσεις σε συνεργεία με την Κρουαζιέρα
  • Πτήσεις προς νησιά ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος  ( Σαντορίνη, Μύκονος, Κάρπαθος, Κάσος, Πάτμος κ.α.)
  • Καθημερινά δρομολόγια μεταξύ του Ηρακλείου και άλλων πόλεων του νησιού
  • Πτήσεις προς κοντινά νησιά (Γαύδος, Χρυσή)
  • Ειδικές πτήσεις με σκοπό την κάλυψη έκτακτων περιστατικών.

Αρμόδιοι φορείς τονίζουν την ανάγκη ψήφισης του επίμαχου νόμου ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο μεγαλόπνοο σχεδιασμό σε όλη την χώρα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close