ΚΡΗΤΗ

Ξεκινάει η διαδικασία για νερό στη Μεσσαρά


Τελευταία ενημέρωση:

Εντός του 2018 θα δημοπρατηθεί η μελέτη του έργου για ένα μεγάλο αρδευτικό έργο στην Κρήτη, που θα βοηθήσει τους αγρότες της Μεσσαράς Ηρακλείου Κρήτης και του Νότιου Ρεθύμνου να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης νερού. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί δύο χρόνια αφότου ξεκινήσει η διαδικασία.Το αισιόδοξο μήνυμα δόθηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που απηύθυνε ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου (ΔΗΣΥ), προς το υπουργείο Μεταφορών για τα συνδυασμένα έργα φραγμάτων Πλατύ – Γερακάρι & φράγματος Φανερωμένης.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά επικαιροποίηση των ήδη υπαρχόντων μελετών για τον αγωγό μεταφοράς και τα αρδευτικά δίκτυα, αλλά και την εκπόνηση νέων μελετών για το φράγμα Γερακάρι (προμελέτη /οριστική μελέτη).

Η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών Εγγειοβελτιωτικών Έργων, διά της επικεφαλής, Γεωργίας Καστραντά, υποστήριξε ότι, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η ΔΑΕΕ θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της σταδιακής κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού, 180 εκατ. ευρώ.

CNA Web

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close