ΚΡΗΤΗ

Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη έως 31 Οκτωβρίου

Τελευταία ενημέρωση:

Από σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Την επίσπευση της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου κατέστησαν αναγκαία οι μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή των πολιτών, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα από την έναρξη έως και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου:

Δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.

Όσοι εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο την περίοδο αυτή και κυρίως κοντά σε δασικές εκτάσεις και σε βλάστηση με ξηρούς θάμνους και χόρτα, οφείλουν να προσέχουν ιδιαίτερα και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Όσοι διαθέτουν οικοπεδικούς χώρους, να προβούν στον καθαρισμό τους από τα χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει πυρκαγιά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρατηρήσει ύποπτο καπνό ή φλόγα στην ύπαιθρο, να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο (199).

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close