ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Γκρεμίζουν και ξαναχτίζουν το σχολείο στην ΚίσσαμοΤην απόφαση να κατεδαφιστούν και να ξαναχτιστούν από την αρχή οι εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισσάμου πήρε το Υπουργείο Παιδείας, μετά και την αυτοψία που διενεργήθηκε, έπειτα από τον σεισμό.

Έτσι, η ανέγερση του νέου σχολείου θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track και με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, προκειμένου οι μαθητές της Κισσάμου να μπουν στο νέο κτήριο το συντομότερο δυνατόν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως σχολίασε ο υφυπουργός παιδείας, Βασίλης Διαγαλάκης, στο zarpanews.gr, «η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος Κισσάμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και ο τελευταίος σεισμός επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι καθηγητές περνούν μια δοκιμασία και τους συμπαραστεκόμαστε. Η
δοκιμασία αυτή, όμως, αποτελεί και την ευκαιρία η Κίσσαμος να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ».

Όπως προκύπτει, μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετασεισμική αυτοψία στις 29 Νοεμβρίου στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.

swell adv 2021

Μόλις γνωστοποιήθηκε η έκθεση αυτοψίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., συγκλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σ. Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανίων κ. Β. Διγαλάκης, ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Α. Γιάνναρης και ο γενικός διευθυντής της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Κυριαζόπουλος προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Κουμάκης, Γ. Χαχλάκης, Θ. Σταθάκης και Γ. Φραγκιουδάκης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού εξετάστηκαν τα χρονικά, τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ΚΤΥΠ Α.Ε., στην περίπτωση αυτή, θα αναλάβει να καταρτίσει με επείγουσες διαδικασίες τη μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Ν. Καλογερής, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους ο κ. Διγαλάκης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου συγκροτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, και προκειμένου οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν, διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων αιθουσών σε οικόπεδο της περιοχής και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτησή τους σε κατάλληλη τοποθεσία.

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έχει προσφέρει οικόπεδο της Εκκλησίας για την εγκατάστασή τους, ενώ ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης έχει εκφράσει τη βούληση, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button