ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Χαιρετισμός Θραψανιώτη στα εγκαίνια MIRUMΟ Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια  της ανακαινισμένης μονάδας The Island Concept της εταιρίας MIRUM το Σάββατο 27/6. Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό της μεγάλης επένδυσης στην περιοχή:

«Η μονάδα του ανακαινισμένου ξενοδοχείου πού εγκαινιάζεται σήμερα, έρχεται να συμπληρώσει ένα μέρος του παζλ των επενδυτικών σχεδίων της εταιρίας MIRUM στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Μία δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν χρόνια, με την ενημέρωση της τότε δημοτικής αρχής από τους επενδυτές και συγκεκριμένα από τον κ. Vitally Borissof, που απουσιάζει σήμερα λόγω κορωνοϊού, για το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην περιοχή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ως  Αντιδήμαρχος τότε,  είχαμε την πρώτη συνάντηση και επεσήμανα ότι ο Δήμος στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης για την τοπική κοινωνία με σεβασμό στο περιβάλλον, και πάντα μέσα στο πλαίσιο των κανόνων και των νόμων του κράτους.

Η εταιρία ξεκίνησε αγοράζοντας γη στα Ελληνικά – Πλευρά, στην  Ελούντα, στο Βαθύ, την Βίλα του αείμνηστου Νίκου Κούνδουρου και το ξενοδοχείο που εγκαινιάζεται σήμερα.»

swell adv 2021

Στα χρόνια της κρίσης, μέχρι το 2015, οι επενδυτικές προσπάθειες είχαν παγώσει, και ο Βουλευτής Λασιθίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις διαδικασίες που ξεκίνησαν στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, πρώτα με τον Υπουργό Οικονομιας κ. Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που επισκέφτηκε την περιοχή και συμμετείχε σε ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς, και σε συνέχεια με τον Υπουργό  κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεών κ. Λόη Λαμπριανίδη, προχώρησαν τις διαδικασίες και σήμερα η μεγάλη επένδυση στα Πλευρά βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης πολεοδομικού σχεδιασμού”.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του σημερινού Υπουργού Ανάπτυξης, τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει γρήγορα η λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Λασίθι, που σχεδίασε και θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ανάπτυξη έχει ανάγκη την επιστήμη. Με  την ευκαιρία της παρουσίας των Υπουργών, να επισημάνω  και να ζητήσω την υποστήριξη τους για την λειτουργία των σχολών  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο και Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα που έχουν ανασταλεί.”

Ο Υπουργός απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και ο Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε ότι «είναι και δική σας αρμοδιότητα αφού μετέχετε στην κυβέρνηση».

Ο Υπουργός, μετά την τελευταία τοποθέτηση του Βουλευτή Λασιθίου, περιορίστηκε να αναγνωρίσει ότι «όλες οι κυβερνήσεις και η προηγούμενη και η σημερινή και η αυριανή ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button