ΚΡΗΤΗ

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021 | 5 εστιατόρια βραβεύτηκαν στο Λασίθι

Η Κρήτη ξεχωρίζει με αρκετά βραβεία καθώς τα περισσότερα τα έλαβαν εστιατόρια από το Λασίθι. Συγκεκριμένα, 3 από την Ελούντα και από 1 σε Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα!



Tα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως η εστίαση, ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις.

Μπορεί να πληγώθηκε από τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, αλλά χωρίς να υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία εξακολουθεί να δίνει δυναμικά το «παρών» και να χαράσσει ένα καλύτερο μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ήταν μια βραδιά κατά την διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.

Όπως κάθε χρόνο, η Κρήτη ξεχωρίζει με αρκετά βραβεία. Φέτος ξεχώρισαν 11 εστιατόρια από την Κρήτη: 2 στο νομό Χανίων, 3 στο νομό Ρεθύμνου, 1 στο νομό Ηρακλείου και 5 στο νομό Λασιθίου.

swell adv 2021

Πρόκειται για τα εστιατόρια:

Yacht Club (Ξενοδοχείου Elounda Mare), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14,5/20

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Executive Σεφ: Αντώνης Πετρέλης,
Σεφ: Σταύρος Κοκκινάκης

La Bouillabaisse (Ξενοδοχείου Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος). ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Σύμβουλος Σεφ: Γιάννης Μπαξεβάνης
Σεφ: Κυριάκος Μυλωνάς

Ferryman (Ελούντα), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Άκης Σφυρογιαννάκης
Σεφ: Μιχάλης Ντουvέτας

Pelagos Seaside (Ξενοδοχείου Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Σεφ: Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου

Taverna (Ελούντα), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas»
Σεφ: Μάνος Ελληνικάκης

Ονήσιμος (Ηράκλειο), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Ονήσιμος Σαριδάκης,
Σεφ: Ελένη Βαρδάκη , Ονήσιμος Σαριδάκης

Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Ιωσήφ Φραγκιαδάκης,
Σεφ: Βαγγελιώ Αλεξάκη

Avli (παλιά πόλη Ρεθύμνου), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Κατερίνα Ξεκάλου,
Σεφ: Βασίλης Λεωνίδου, Εύα Αραπάη, Αριστέα Δαφνομήλη

Hasika (παλιά πόλη Ρεθύμνου), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Μιχάλης Χάσικος,
Σεφ: Μιχάλης Χάσικος

Χρυσόστομος (Χανιά), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Χρυσόστομος Ορφανουδάκης
Σεφ: Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, Ίνγκα Καρατσαουσίδη

Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων), ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

Ιδιοκτήτης: Παναγιώτης Χατζημανωλάκης
Σεφ: Γιώργος Χατζημανωλάκης , Παναγιώτης Χατζημανωλάκης

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη, τα οποία συγκέντρωσαν – από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide – βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Την πρωτιά κατέκτησε και φέτος το Varoulko Seaside (Αθήνα)του Λευτέρη Λαζάρου με βαθμολογία 16 / 20.










Σχετικά άρθρα

Back to top button