ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Τελεσίγραφο Σπίρτζη σε Αρναουτάκη και Δημάρχους

Νέα επαφή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους του νησιού, είχε το Σάββατο στο Δημαρχείο Ηρακλείου ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης για τον ΒΟΑΚ.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών εδώ και πολλές δεκαετίες υπήρξαν αποσπασματικές κινήσεις για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της Κρήτης, όπως είναι ο ΒΟΑΚ. Παράλληλα καυτηρίασε εκείνους που για «δεκαετίες δεν έκαναν τίποτα και ασκούν κριτική τώρα».

caffeine adv2020b

Ο κ. Σπίρτζης σε μία κίνηση αιφνιδιασμού, που προκάλεσε «μουρμούρες» μεταξύ των Δημάρχων, έδωσε περιθώριο μέχρι την 1η Αυγούστου στους φορείς του νησιού για να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν για τις λύσεις που έχουν προταθεί από το Υπουργείο για τον ΒΟΑΚ, προειδοποιώντας ότι αν ο Περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι διαφωνήσουν με τα όσα προτείνονται τότε θα ακυρωθεί όλη η διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα, πως «γκρίζες ζώνες δεν θα δεχτούμε».

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίο είπε απευθυνόμενος στον κ. Σπίρτζη: «Δεν μας ενδιαφέρει αν θα γίνουν ένας, δύο ή τρεις διαγωνισμοί. Μας ενδιαφέρει να γίνει το έργο. Το τελεσίγραφο έχει αξία αλλά να μπει στις 6 Αυγούστου όπου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλλουν προσφορές οι ενδιαφερόμενοι».

neratzoulis neo

Και συνέχισε ο κ. Αρναουτάκης: «Και κανείς να μην απαντήσει δώστε τα 5 δις για το έργο αφού ξέρουμε πως δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Όμως με τη δημοπράτηση του δρόμου Χανιά – Άγιος Νικόλαος που είναι 2 δισ. και με την έκπτωση του έργου που θα έχει χαμηλότερο κόστος, μας δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το έργο».

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button