ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ, Σκρέκας | «Το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Κρήτης»

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με την υπογραφή της πρώτης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τον Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), το μεγαλύτερο έργο της Κρήτης οδεύει προς την υλοποίησή του, σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα.

Οπως σημείωσε ο υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αυτόν τον τρόπο «σηματοδοτείται η έναρξη υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου υποδομής που θα γίνει στο νησί τα επόμενα έτη, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την οικονομία του».

“ΧΡΥΣΟΣ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ από τη Χερσόνησο έως τη Νεάπολη, μήκους 22,5 χιλιομέτρων. Η ΑΕΠΟ που υπεγράφη από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής, αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου. Ενός έργου, που, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, μειώνοντας δραστικά τα τροχαία ατυχήματα. Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και προϊόντων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και θα συμβάλει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού».

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΝ, «σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί πλήρως η αδειοδότηση αυτής της μεγάλης επένδυσης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη έναν υπερσύγχρονο οδικό άξονα».

“IN_AND_OUT

O σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης που θα ενώνει το νησί από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομών που θα υλοποιηθούν στη χώρα τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόκειται για την πρώτη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που εκδίδεται για τον «μεγαλύτερο νέο αυτοκινητόδρομο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη», όπως έχει χαρακτηρίσει το έργο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήδη -με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή υλοποίηση του έργου- προετοιμάζεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση και του επόμενου τμήματος του ΒΟΑΚ, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο.

Mechanical Solutions

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς, επισήμανε: «Με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, γίνεται ένα απαραίτητο βήμα για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου για την Κρήτη. Οι περιβαλλοντικοί όροι που τέθηκαν, εξασφαλίζουν πλήρη προστασία του περιβάλλοντος και επιτρέπουν την απρόσκοπτη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του έργου, που αποτελεί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη τον επόμενο αιώνα».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button