Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Προχωρά ο διαγωνισμός για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος – Προσωρινός ανάδοχος η ΑΚΤΩΡ

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Ακόμα ένα βήμα έγινε στον διαγωνισμό για το ανατολικό τμήμα του ΒΟΑΚ που αφορά στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπράτησης με την υποβολή προσφορών τον Φεβρουάριο, με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα βάσει των προσφορών που κατατέθηκαν.

Με την έγκριση αυτή η ΑΚΤΩΡ αναδεικνύεται σε προσωρινό ανάδοχο του έργου με ποσοστό 7,1%.  Οι υπόλοιπες συμμετοχές ήταν από ΤΕΡΝΑ (4,52%), ΑΒΑΞ (4%) και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ (3,94%). Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις ή προσφυγές από τους άλλους συμμετέχοντες το επόμενο διάστημα τότε θα προχωρήσουμε στην προσυμβατική περίοδο του έργου. Στη συνέχεια η σύμβαση θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα παρουσιαστεί στη Βουλή και θα πέσουν οι υπογραφές.  Μεγάλος στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι το έργο ει δυνατόν να ξεκινήσει εντός του 2022.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Το μεγάλο στοίχημα του ΒΟΑΚ ολοκληρώνεται με το τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος που συμπληρώνει το παζλ του αυτοκινητόδρομου. Το τμήμα που ολοκληρώνει τον ΒΟΑΚ έχει μήκος 14,5χλμ και κόστος με ΦΠΑ 186 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 136,29 εκατ. ευρώ). Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στη μετατροπή σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με τη βελτίωση – διαπλάτυνση του υφιστάµενου τµήµατος Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος σε τετράιχνη αρτηρία µε δυο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, διαχωρισµένου καταστρώµατος κυκλοφορίας, συνολικού πλάτους 22,50 μέτρα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Η δημοπράτηση του έργου με την υποβολή των φακέλων και την αποσφράγιση των προσφορών πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου.

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 36 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Zuper Service

Τι θα κατασκευαστεί

Στον ΒΟΑΚ με τη δημοπράτηση στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος, τα έργα που θα γίνουν είναι σημαντικά.

Στο αντικείµενο του προς κατασκευή έργου περιλαµβάνεται η εκτέλεση των κάθε είδους χωµατουργικών εργασιών (µε τα σχετικά έργα δανειοθαλάµων και αποθεσιοθαλάµων), τεχνικών έργων (Γεφυρών, έργων µερικής ή ολικής κάλυψης λωρίδων (Cut & Cover), Άνω & Κάτω ∆ιαβάσεων, οχετών, τοίχων, κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεων, κ.λπ.), έργων ευστάθειας πρανών και βελτίωσης συµπεριφοράς των έργων έναντι υποχωρήσεων (εξυγιάνσεις, τυχόν απαιτούµενα αντίβαρα, κ.λπ.), οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήµανσης (κατακόρυφης και οριζόντιας), ασφάλισης, περίφραξης των οδικών έργων, αποχέτευσης – αποστράγγισης, ηλεκτροµηχανολογικών εγκαταστάσεων (οδοφωτισµού, σηµατοδότησης κ.λπ.), εγκατάστασης πρασίνου, συντήρησης πρασίνου, µετατόπισης – αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ.

Στο έργο περιλαμβάνεται, ως δικαίωμα προαίρεσης υπέρ του Δημοσίου και εκτιμώμενη αξία 13.709.677,42€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), η βελτίωση διατομής και γεωμετρίας της Π.Ε.Ο. Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και των συνοδών έργων,

Προχωρούν οι διαγωνισμοί

Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί του ΒΟΑΚ είναι σε προχωρημένο στάδιο. Να θυμίσουμε πως στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη. Ο διαγωνισμός ύψους 377 εκατ. ευρώ πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ.

Το τμήμα Χανιά Χερσόνησος είναι σε φάση αναμονής της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης. Στη συνέχεια θα προχώρήσει στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών. Το έργο αυτό ύψους 1,1, δισ. ευρώ θα προχωρήσει με τη μέθοδο της παραχώρησης. Στο τμήμα αυτό προβλέπεται ως προαίρεση η επέκταση του δρόμου από τα Χανιά μέχρι την Κίσσαμο.

Στην τελική του μορφή ο ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία θα έχει μήκος 300χλμ.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button