ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Ποιοι θα καταθέσουν προσφορά για το μεγάλο οδικό έργο ύψους €1,5 δις

Η ΓΕΚ-Τέρνα, η Ελλάκτωρ και η εταιρεία Μυτιληναίος σε συνεργασία με μεγάλη Ισπανική εταιρεία, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το μεγάλο οδικό έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει προσδιοριστεί για σήμερα, ύστερα από ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από τον υπουργείο Υποδομών στον διαγωνισμό, ο οποίος είχε αρχικά προσδιοριστεί για τις 8 Οκτωβρίου.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμμετοχή της ΓΕΚ -Τέρνα δεν αποκλείεται να διευρυνθεί στην συνέχεια καθώς συζητήσεις έχουν διεξαχθεί με την Ιντρακάτ, στην οποία πλέον συμμετέχει με 20% και ο κ. Δημήτρης Κούτρας προκειμένου να συμμετάσχει με 25% στο έργο.

Πιθανή θεωρείται επίσης η συμμετοχή στο διαγωνισμό της Γαλλικής Vinci, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με κάποιον από τους ελληνικούς ομίλους αλλά και της J&P Άβαξ.

neratzoulis neo

Ο ΒΟΑΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα νέας γενιάς που θα κατασκευαστεί σε τρεις άξονες. Ο τρέχον διαγωνισμός αφορά τα δύο από τα τρία τμήματα του έργου που περιλαμβάνουν την χρηματοδότηση, κατασκευή και εκμετάλλευση στο κομμάτι Χανιά – Χερσόνησος, το οποίο θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης, προϋπολογσιμού 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη συνολικού ύψους 250 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ, υιοθετώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε οδικό έργο τις πληρωμές διεθεσιμότητας (ένα είδος αμοιβής του αναδόχου από το δημόσιο με βάση συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έργου κατά την περίοδο λειτουργίας του).

Το τρίτο κομμάτι του έργου αφορά το τελευταίο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, για το οποίο ο σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών είναι να κατασκευαστεί ως κλασικό δημόσιο έργο, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη ύψους 50 εκατ. ευρώ.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button