ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ και οι υδάτινοι πόροι στο επίκεντρο συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον πρόεδρο του ΟΑΚ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη με φορείς μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΚ Δημήτρη Κουνενάκη είχε ο κ. Γουλιδάκης. Ο κ. Κουνενάκης ο οποίος επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη στα γραφεία της Π.Ε. Λασιθίου, του ευχήθηκε μια καλή και εποικοδομητική θητεία αλλά και δύναμη και υγεία προκειμένου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του .

caffeine adv 2021

Το επίκεντρο της συνάντησης απασχόλησαν ο ΒΟΑΚ αλλά και οι υδάτινοι πόροι.

«Την ανάγκη ολοκλήρωσης σημαντικών έργων για  το Λασίθι  όπως ο ΒΟΑΚ που θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να υλοποιείται, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Κουνενάκη». Ιδιαίτερα όταν έχουμε τμήματα όπως το τμήμα της Εθνικής οδού Καλό χωριό-Παχιά Άμμος , 12 χιλιομέτρων το οποίο  είναι το παλαιότερο  σε όλη την Κρήτη . Αυτό είναι αδιανόητο » σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γουλιδάκης .

neratzoulis neo

Αναφερόμενος στο θέμα των υδατικών πόρων ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου  επεσήμανε ότι στο σχεδιασμό που γίνεται για την διαχείριση των νερών στην Κρήτη, το Λασίθι θα έχει λόγο και συγκεκριμένη πρόταση και διεκδικεί να έχει τη θέση του στο χάρτη των υδατικών πόρων με κύριο γνώμονα την καλύτερη κατανομή πόρων σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

Επεσήμανε παράλληλα ,ότι, υπάρχουν αποθεματικά υδάτων από άλλα φράγματα και θα πρέπει  όπως ανέφερε, να εξετάσουμε με ποιο τρόπο αντί να κατασκευάζουμε νέα φράγματα να έχουμε τη δυνατότητα μεταφοράς νερού από άλλα φράγματα .

Από την πλευρά του ο κ. Κουνενάκης  ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για τις μελέτες που βρίσκονται  σε εξέλιξη και ιδιαίτερα για τη μελέτη που αφορά την ενιαία διαχείριση  των υδάτων στην Κρήτη που είναι σε εξέλιξη ,η οποία  όπως τόνισε είναι απαραίτητη για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων . Σε ότι αφορά  τον ΒΟΑΚ ο κ. Κουνενάκης αναφέρθηκε στις μελέτες που είναι σε εξέλιξη στο Νομό Λασιθίου.

Για την παράκαμψη της Παχιάς ‘Αμμου ο κ. Κουνενάκης επεσήμανε ότι η μελέτη έχει προχωρήσει αρκετά .Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΚ, έθεσε στον κ. Γουλιδάκη  το θέμα των υδατοδρομίων σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να προωθηθεί ένα τέτοιο σχέδιο στην Κρήτη το οποίο θα διευκολύνει κατά πολύ τις μεταφορές .

«Στόχος της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει στο σχεδιασμό αυτό» επεσήμανε για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button