ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Βανδαλισμοί σε σχολεία των Χανίων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Δήμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , στο σχολικό συγκρότημα Ακρωτηρίου, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς και σε αυτό του Κουμπέ, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους.

“ΧΡΥΣΟΣ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «σπασμένα τζάμια και πόρτες, πυρκαγιές και ξηλωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ακόμα και αφαίρεση της θερμοπρόσοψης στα σχολεία που πραγματοποιείται ενεργειακή αναβάθμιση από τα συνεργεία, είναι η εικόνα που αντίκρυσαν καθηγητές αλλά και τα συνεργεία του Δήμου Χανίων τις τελευταίες μέρες, μια εβδομάδα πριν οι μαθητές προσέλθουν στον σχολικό χώρο».

Σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης εκφράζει την αγανάκτηση του για τους βανδαλισμούς υποστηρίζοντας ότι, «, κάποιοι συνειδητά και στοχευμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στα σχολεία, καταστρέφοντας και λεηλατώντας ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να αναβαθμίσουμε το σχολικό περιβάλλον.

“IN_AND_OUT

Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και οι ασυνείδητοι, που συνειδητά και επαναλαμβανόμενα καταστρέφουν δημόσια περιουσία, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης αφού καταδικάζει τις πράξεις βανδαλισμού τονίζει οτι «θα σταθούμε αμείλικτοι στην εύρεση και τιμωρία των δραστών, που δεν σέβονται τον κόπο των συνεργείων και των υπηρεσιών μας, αλλά ούτε στους πόρους που διατίθενται για την εκπαιδευτική κοινότητα».

Mechanical Solutions

Από το δήμο, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες, έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση βραδινής φύλαξης στους σχολικούς χώρους, η εγκατάσταση συστημάτων κλειστού κυκλώματος καταγραφής και συναγερμού και η περιμετρική φωταγώγηση των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ έχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται κατά αυτών που προκάλεσαν τις δολιοφθορές.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button