ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

TrafficFluid: Κυκλοφορία χωρίς λωρίδες και αυτόνομη οδήγηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το άρθρο “Lane-free artificial-fluid concept for vehicular traffic” εισάγει την κεντρική ιδέα του TrafficFluid για την κυκλοφορία αυτόματων οχημάτων!

Το άρθρο μόλις δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the IEEE (Volume: 109, Issue: 2, Feb. 2021), το εμβληματικό περιοδικό του IEEE (impact factor 10.252) ως Point-of-View άρθρο.

“ΧΡΥΣΟΣ

Περίληψη:

Στο άρθρο προτείνεται ένα νέο πρότυπο για την οδική κυκλοφορία στην εποχή των συνδεδεμένων και αυτόματων οχημάτων, το οποίο περιλαμβάνει δύο συνδυασμένες αρχές: κυκλοφορία χωρίς λωρίδες και ώθηση οχημάτων.

“IN_AND_OUT

Το τελευταίο υποδηλώνει ότι τα οχήματα μπορούν να “σπρώχνουν” (από απόσταση, μέσω αισθητήρων ή επικοινωνίας) άλλα οχήματα που βρίσκονται μπροστά τους. Αυτό το πρότυπο κυκλοφορίας διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, όπως: ομαλότερη και ασφαλέστερη οδήγηση, αύξηση της ικανότητας των οδών και απάλειψη του περιορισμού της ανισοτροπίας της ροής.

Το προτεινόμενο περιβάλλον παρέχει τη δυνατότητα ενεργού και στοχευμένου σχεδιασμού (αντί μοντελοποίησης όπως μέχρι σήμερα) των χαρακτηριστικών της κυκλοφοριακής ροής με βέλτιστο τρόπο, δηλαδή σχεδιασμού της μελλοντικής κυκλοφοριακής ροής ως ένα αποτελεσματικό τεχνητό ρευστό. Συζητούνται επιλογές, δυνατότητες, σχετικές προηγούμενες εργασίες, τομείς εφαρμογών και απαιτούμενα ερευνητικά θέματα. Προκαταρκτικά αποτελέσματα προσομοίωσης επιδεικνύουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά του προτεινόμενου προτύπου.

Mechanical Solutions

Κύριοι συγγραφείς είναι οι ερευνητές του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης (ΕΔΣΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Μάρκος Παπαγεωργίου (Διευθυντής ΕΣΔΠ), Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Παπαμιχαήλ και Δρ. Κυριάκος-Σίμων Μουντάκης.

Συν-συγγραφείς του άρθρου είναι συνεργάτες του ΕΔΣΠ από το Institute of Intelligent Transportation Systems, Zhejiang University, Κίνα, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button