ΚΡΗΤΗ

Τουρκία: Θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε πλήρη εφαρμογή της «συμφωνίας» με τη Λιβύη.

Λίγες ώρες μετά το «χαστούκι» της ΕΕ προς την Αγκυρα, η οποία χαρακτήρισε παράνομη το μνημόνιο με τη Λιβύη, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, εξαπέλυσε νέες προειδοποιήσεις. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη.

caffeine adv2020b

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είπε:

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν».

neratzoulis neo

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button