ΚΡΗΤΗ

Το Ρέθυμνο πρωτοπορεί – Οι οδηγοί ταξί έχουν την δική τους διαδικτυακή εφαρμογή

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έτσι και οι οδηγοί ταξί στο Ρέθυμνο, φρόντισαν να έχουν έτοιμη διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί το κοινό να καλεί ταξί, αφού πλέον στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις ήδη η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα προσφιλής.

Έτοιμο δηλώνει και το κοινό του Ρεθύμνου για χρήση των νέων τεχνολογιών με τους επαγγελματίες οδηγούς ωστόσο να ζητούν νομοθετική μέριμνα και ελέγχους κατά της ανεξέλεγκτης πειρατείας.

caffeine adv2020b

Με τις διαδικτυακές εφαρμογές μίσθωσης αυτοκινήτου αντί για ταξί να έχουν γίνει δημοφιλείς στις μεγαλουπόλεις, οι οδηγοί ταξί στο Ρέθυμνο φρόντισαν να έχουν και οι ίδιοι τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το κοινό με αυτό τον τρόπο.

Στον μητροπολιτικό δήμο του νομού Ρεθύμνου δραστηριοποιούνται πάνω από 100 οδηγοί ταξί που με την πίεση της φορολογίας και της μείωσης των εσόδων προσπαθούν να προλάβουν τις όποιες ακόμη πιο δυσμενείς εξελίξεις.

neratzoulis neo

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου δηλώνουν δεκτικοί στην κλήση ταξί μέσω εφαρμογής κινητού και οι νεότεροι ακόμη και με τάμπλετ, εξοικονομώντας χρόνο, ενώ την ίδια ώρα οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μετριασμό της πειρατείας, αλλά και των εφαρμογών όπου ανεξέλεγκτα εισέρχονται νέοι στον κλάδο, σε νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά και σε ελέγχους στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, τα ικανοποιητικά μεν έσοδα των 3 μηνών της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα έξοδα μιας οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος και την υπέρμετρη πια οικονομική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button