ΚΡΗΤΗ

Το Οροπέδιο Λασιθίου άνοιξε πανιά σε παραδοσιακούς πέτρινους ανεμόμυλους

Το Λασίθι άνοιξε πανιά σε παραδοσιακούς πέτρινους ανεμόμυλους στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου,  στη θέση Σελί Αμπέλου, εντυπωσιάζοντας με την απλότητα και την αρχιτεκτονική ομορφιά τους ντόπιους, Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι και σταματούν με τις φωτογραφικές τους μηχανές για να τους φωτογραφήσουν.

Ειδικότερα απλώθηκαν πανιά σε δύο πέτρινους μύλους του Δήμου που ολοκληρώθηκε η αναστήλωση τους από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

caffeine adv2020b

Μάλιστα στο πλαίσιο του φεστιβάλ το «Λασίθι Ανοίγει Πανιά», ο Δήμος στην είσοδο του φέρει πλέον το χαρακτηριστικό έμβλημα του, τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Εξάλλου κατά στην τελευταία συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου αποφάσισε ομόφωνα την αγορά ενός ακόμα ανεμόμυλου στην είσοδο του Οροπεδίου που αναμένεται επίσης να εντυπωσιάσει.

neratzoulis neo

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν για την ολοκλήρωση του έργου για την τοποθέτηση των δυο ανεμόμυλων που παραδοσιακά εδώ και αιώνες μαζί με τους χιλιάδες ανεμόμυλους του κάμπου,  αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» του Δήμου, και προσκαλεί τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες Έλληνες και ξένους, να επισκεφθούν το Οροπέδιο να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ απολαμβάνοντας την μοναδικό τοπίο-φύση της περιοχής, την φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα που παράγει ο τόπος.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button