ΚΡΗΤΗ

Το νορβηγικό πλοίο των 72 μέτρων «Typhoon» καθαρίζει τις θάλασσες της Κρήτης (video)


Τελευταία ενημέρωση:

Μετά τις δράσεις καθαρισμού των θαλάσσιων περιοχών σε Λαύριο, Κέα και άλλων νησιών στον Αργοσαρωνικό, το πλοίο καθαρίζει τα καταγάλανα νερά στην Κρήτη.Το νορβηγικής ναυπήγησης Typhoon μήκους 72 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων που συμμετείχε και στην έρευνα στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, είναι να σκάφος ιδανικό για να καθαρίσει τις απρόσιτες ακτές, όχι μόνο της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της χώρας και ιδιαίτερα αυτές που δεν προσεγγίζονται από συμβατικά μέσα και προσπάθειες μικρής κλίμακας.

Το πλοίο διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και βασικό εξοπλισμό καταπολέμησης πετρελαϊκών ρυπάνσεων καθώς και πυροσβεστικά μέσα. Στη μεγάλη επιχειρησιακή πλατφόρμα του φιλοξενούνται 5 μεγάλα, κατάλληλα επανδρωμένα φουσκωτά που πραγματοποιούν «επιθετικές αποβάσεις» και καθαρίζουν ακτές οι οποίες είναι απροσπέλαστες με άλλο μέσο.

Πάνω στο «Typhoon» υπάρχουν ακόμη 6 κάδοι απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, στους οποίους γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών.

Ο μοναδικός στόχος του πλοίου, που αγοράστηκε από το το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, είναι να καθαρίσει τα θαλάσσια απορρίμματα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη θαλάσσια ρύπανση στις διασημότερες παραλίες των Χανίων, όπως το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα.

Πηγή
Zarpanews.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close