ΚΡΗΤΗ

Το Λασίθι επιμένει στην λογική της ανάπτυξης νέων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, αναμένεται να ζητήσουν τις επόμενες μέρες, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου, μετά τα νέα δεδομένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη και πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Στην παραπάνω απόφαση προχώρησαν σήμερα οι Δήμαρχοι του νομού, στην συνάντηση που είχαν με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μανόλη Θραψανιώτη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους του νομού, εκπροσώπους κομμάτων και συλλογικών φορέων.

brands heaven2021

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, λίγο μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνεδρίασης, αναφερόμενος στο έλλειμμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι αλλά και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των περιοχών του νομού, δήλωσε : “Είναι γνωστό ότι  οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργείου για τον νέο σχεδιασμό του χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό,έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η επιτροπή που συστήθηκε, έχει  προχωρήσει στην κατάθεση των προτάσεων της στον κ. Γαβρόγλου. θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει η πρόταση της επιτροπής, για να ζητήσουμε στη συνέχεια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και κατόπιν με τους τομεάρχες παιδείας των κομμάτων, ώστε να καθορίσουμε ένα σαφές  διεκδικητικό πλαίσιο.

Παραμένουμε στην λογική της ανάπτυξης νέων σχολών στο Λασίθι και της ισόρροπης κατανομής τους, στα τρία αστικά κέντρα  του νομού, ώστε να μην υπάρξουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει ν΄αναπτύσσονται οι περιοχές”.

neratzoulis neo
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button