ΚΡΗΤΗ

Το Αμμούδι στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου με τον βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ

Το ζήτημα της επανα -υποβολής  τροπολογίας για την ανταλλαγή μετοχών στο ακίνητο του Αμμουδίου, το θέμα της διάθεσης των ακινήτων από την ΕΤΑΔ στο Δήμο, θέματα που σχετίζονται με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Ζερβός εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, αναφορικά με το ζήτημα του Αμμουδίου – διαδικασία η οποία εκκρεμεί – ενώ αναφορικά με την πρόταση που έχει υποβάλλει ο δήμος ήδη από το 2014, για την απόδοση των ερειπωμένων πλέον ακινήτων (ΕΟΜΜΕΧ- Φρουραρχείο, Ειρηνοδικείο), που αναμένεται να προσφέρουν λύσεις σε στεγαστικές ανάγκες φοιτητών, συλλόγων και συλλογικών φορέων, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση – όπως έκανε γνωστό – παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις αλλά και τις προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί ακόμα και για την εξαγορά των ακινήτων.

Επίσης όπως ο ίδιος ανέφερε, στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία και περαιτέρω αναβάθμιση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ στο Λασίθι κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα αιτήματα παραχώρησης των παραπάνω κτιρίων από την ΕΤΑΔ στον δήμο Αγίου Νικολόυ, τόνισε ότι παρά τις επανηλειμμένες παρεμβάσεις για το θέμα αυτό, δεν υπήρξε έως σήμερα καμμία απολύτως απάντηση.Αναφερόμενος δε, στα ζητήματα που σχετίζονται με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι, τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη βιώσιμων λειτουργούντων τμημάτων, επισημαίνοντας ότι ο νομός τηρεί όλα τα Πανεπιστημιακά και Ακαδημαικά κριτήρια για την ενίσχυση των συγκεκριμένων δομών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close