ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Την στήριξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Την στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων με μέτρα που σχετίζονται με ελαφρύνσεις μέσω μείωσης των δημοτικών τελών και των τελών μίσθωσης υπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17/6), στο κινηματοθέατρο ”Χριστίνα”, με ευθύνη του Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Λασιθίου, του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου καθώς και των υπαλλήλων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι επιχειρηματίες, που ανταποκρίθηκαν επαρκώς στην πρόσκληση δήμου και αντιπεριφέρειας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί (κορωνοιός), προκειμένου να εκλείψουν στο μέλλον παρερμηνείες και δυσλειτουργίες, από την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων η παραβίαση των οποίων επισείει οικονομικά και διοικητικά πρόστιμα.

caffeine adv2020b

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην παραπάνω συνάντηση, υποστήριξε ότι  υπήρξε λεπτομερής και αναλυτική παρουσίαση των διατάξεων που ισχύουν και που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να μπορέσουν τα καταστήματα να έχουν λιγότερα προβλήματα σε περιπτώσεις ελέγχου που θα υπάρξουν τον επόμενο καιρό, εν όψει μάλιστα του ανοίγματος της αγοράς, σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό : “προσπαθήσαμε να γίνει σαφές στους επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου, ότι η ελληνική πολιτεία – και όχι τα τοπικά όργανα- δεν θέλει να ξεκινήσει η οικονομία σε πλήρη έκταση, διότι δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τα ζητήματα που θα υπάρξουν εξαιτίας της πανδημίας. Για το λόγο αυτό, ζητά το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, ώστε να υπάρξει μία κατάσταση διαχειρίσιμη από τις δομές υγείας, αλλά και από την ίδια την κοινωνία. Σίγουρα δεν είναι εύκολα, όσα έχουν υποδειχθεί, ούτε απλά. Η καθημερινότητα και η οικονομική κατάσταση που υπάρχει εξαιτίας και της μεγάλης περιόδου οικονομικής ανασφάλειας που πέρασε την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα, δημιουργούν ένα βαρύ τοπίο, όμως νομίζω ότι έγινε απολύτως σαφές ότι στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει περιθώριο, ανοχής εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ούτε δυνατότητα νομοθέτησης διαφορετικής από τις τοπικές αρχές (δήμο ή περιφέρεια), παρά μόνο παρακολούθηση και εφαρμογή των διατάξεων, που ουσιαστικά υποδεικνύονται από την επιτροπή ειδικών.

neratzoulis neo

Θεωρούμε ότι όπως καλά τα καταφέραμε στο ζήτημα του περιορισμού της πανδημίας, θα τα καταφέρουμε ξανά, αρκεί να προσπαθήσουμε με την ίδια όρεξη, ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη”.

Ο κ. Ζερβός, τονίζοντας ότι ο δήμος, θα προχωρήσει στην μείωση των δημοτικών τελών,  πράξη που χαρακτήρισε σωστή και δίκαιη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι συνολικά η περιοχή, θα έχει την εικόνα που πρέπει κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θ΄ αξιολογηθεί θετικά από τους επισκέπτες και αναμφίβολα  θ΄ αποτελέσει σοβαρό στοιχείο επιτυχούς λειτουργίας την τουριστική περίοδο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Χανιωτάκη, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Δ. Χασιώτη, ο Δ/της του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάουκ. Ιωάν. Παπαλεωνίδας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της περιοχής.

Από το γραφείο Τύπου

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button