ΚΡΗΤΗ

Τηλεφωνική γραμμή πνευματικής στήριξης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης


Τελευταία ενημέρωση:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού, ενεργοποιεί την τηλεφωνική γραμμή πνευματικής στήριξης.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Είναι γνωστό, ότι η Αγία μας Εκκλησία στο πέρασμα των αιώνων, ως στοργική μητέρα, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των παίδιων Της, προκειμένου να τα στηρίξει με κάθε τρόπο, ιδιατέρως όταν δύσκολες περιστάσεις το επιβάλλουν.

Η Ελληνική Κοινωνία, αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη, αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση από την απειλή του κορωνοϊού και τις δυσκολίες που επιφέρουν στη ζωή της, τα μέτρα εναντίον της εξάπλωσής του.

Η πίστη, η υπομονή, η ελπίδα, οι αντοχές πολλών ανθρώπων, δοκιμάζονται και κλειδωνίζονται από τη μόνωση, τη μοναξιά, την απόμακρυνση από τους Ιερούς Ναούς μας, τους οικείους τους και τις αγαπημένες τους καθημερινές συνήθειες,  με αποτέλεσμα, να νιώθουν μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, με λογισμούς αμφιβολίας, απελπισίας, απιστίας και αρνητισμού να τους πιέζουν και να κάνουν ακόμα πιο αφόρητη τη ζωή τους.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επιθυμώντας να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί, στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, όσους αδελφούς μας νιώθουν ότι έχουν ανάγκη πνευματικής στήριξης, εγκαινιάζει μια νέα ποιμαντική διακονία: «Τη γραμμή Πνευματικής Στήριξης».

Καταρτισμένοι πνευματικοί, άνθρωποι αγάπης, προσφοράς και προσευχής, θα βρίσκονται στη διάθεση όσων πιστών ζητήσουν τηλεφωνικώς τη στήριξη, βοήθεια και προσευχή τους, καθ᾽ όλη τή διάρκεια της ημέρας (08:00΄-22:00΄).

Οι κληρικοί αυτοί είναι οι παρακάτω:

  1. Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, τηλ. 6945148364

2) Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Μαράκης, τηλ.6986629887

3) Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, τηλ. 6932370363

4) Πρωτ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης, τηλ. 6973354706

5) Πρωτ. Κων/νος Δοξαστάκης, τηλ. 6944157447

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, για μια ακόμη φορά, τονίζει προς όλους: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», αλλά «ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ».

Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close