Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Θέματα που εξελίσσονται στο Καθαρό της Κριτσάς

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΛΑΤΩ” της Κριτσάς, η Λαϊκή Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί σύμφωνα με την υπ. αριθ. 197/2022 απόφαση του Δ.Σ Αγίου Νικολάου, αναφορικά με τα θέματα που εξελίσσονται στο Καθαρό Όρος.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την δημιουργία “Μητρώου Χρηστών” , καθώς και για τον Κανονισμό Λειτουργίας, που θα πρέπει στο εξής να υπάρξει, με την συνδρομή της ομάδας εργασίας που έχει προκύψει από την κοινότητα.

“IN_AND_OUT

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε δήλωση του μεταξύ άλλων ανέφερε : “ Οι κάτοικοι της Κριτσάς, είναι αυτοί που θ΄ αποφασίσουν πως θα εξελιχθούν τα θέματα που τους αφορούν. Υπάρχουν όλα εκείνα τα “νομικά εργαλεία”, για να διαχειριστούμε την διασφάλιση τίτλου χρήστη με δικαίωμα επιφανείας που δύναται να έχουν οι καταγόμενοι από την συγκεκριμένη δημοτική κοινότητα – τίτλος – που μεταβιβάζεται είτε στα παιδιά τους, είτε σε άλλους κατοίκους της Κριτσάς”.

Mechanical Solutions

Να σημειώσουμε ότι στην Λαϊκή Συνέλευση, τέθηκαν  επίσης ζητήματα των σχολαζόντων περιοχών ( ζήτημα κανονισμού ), η νομιμοποίηση των υφιστάμενων κτισμάτων – όπως έγινε και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να λειτουργούν απολύτως νόμιμα – το θέμα Φράγματος ή Λιμνοδεξαμενής, το ζήτημα του Παλαιοντολογικού Μουσείου καθώς και θέματα διαχείρισης του Καθαρού Όρους, από συγκεκριμένο φορέα.

Μάλιστα όπως εξήγησε ο κ. Ζερβός, τα παραπάνω αποτελούν ζητήματα που θα προκύψουν μέσα από την διαμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας. Ενδεχομένως η όλη διαδικασία – υποστήριξε – θα πρέπει ν΄ ανατεθεί  (όπως είχε γίνει το 2000 – ΓΕΩΤΕΕ), σε μια Πανεπιστημιακή ομάδα η οποία θα διαμορφώσει το πλαίσιο, ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα αμφισβήτησης των λύσεων που θα προταθούν.

Μέχρι το τέλος Μαΐου, οι δημότες της Κριτσάς υποβάλλοντας αίτηση και με την βοήθεια των ορθοφωτοχαρτών, θα μπορέσουν με την συνδρομή τεχνικού υπαλλήλου του Δήμου, να προσδιορίσουν και να δηλώσουν τα τετραγωνικά των πιθανών κτισμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί,  θ΄ ανατεθεί στην συνέχεια στο Γραφείο που ανέλαβε το Κτηματολόγιο του Δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να συντάξει το κτηματολόγιο  της περιοχής, απ όπου θα προκύψουν οι μερίδες που έχουν οι κάτοικοι με ορθές διαδικασίες.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος, δεν προσδοκά να προσποριστεί χρήματα εφόσον προκύψει Φορέας Διαχείρισης, υποστήριξε ότι με την Λαϊκή Συνέλευση, έγινε το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει την περιοχή σε μια άλλη λογική ανάπτυξης και αειφόρου διαδικασίας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button