ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ της ΠΕΔ Κρήτης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Ο.Τ.Α. της Κρήτης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27-5-2022.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, εκτός από το σημαντικό θέμα των Δασικών Χαρτών, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα γενικότερα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι η διεκδίκηση και αναζήτηση  λύσεων στα διάφορα προβλήματα από την πολιτεία, επιδιώκεται με την συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης (ΠΕΔ) Κρήτης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

“ΧΡΥΣΟΣ

  • Ακολούθησε συζήτηση για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και για το πόσο έχουν πληγεί οικονομικά από αυτήν οι ΟΤΑ και οι ΔΕΥΑ, ενώ κατέστη σαφές ότι για να αντιμετωπίσει η Αυτοδιοίκηση τα προβλήματα που επισωρεύονται, θα πρέπει να τύχει περαιτέρω ενίσχυσης από την Πολιτεία, αλλά και την οικονομική στήριξη της προς τους ΟΤΑ για να αναπτύξουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) .
  • Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σοβαρό θέμα της αύξησης των τιμών των υλικών, που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην κατασκευή και υλοποίηση των διαφόρων έργων.  Όπως τονίστηκε, πρέπει να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία για άμεση και ουσιαστική αναθεώρηση των τιμών αυτών.
  • Στη συνέχεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η περαιτέρω ενεργοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και η ένταξη και άμεση χρηματοδότηση των έργων.
  • Επίσης υπογραμμίστηκε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού πρέπει να συμμετέχουν τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην κατανομή των πόρων.
  • Η συζήτηση περιστράφηκε και στο σοβαρό θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων, και τονίστηκε ότι είναι αναγκαίο να  γίνει ανασχεδιασμός του όλου προγράμματος του Υπουργείου με βάση τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ακόμη, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης συμφώνησαν ότι οι ΟΤΑ, απολογιστικά πρέπει να τύχουν περαιτέρω ενίσχυσης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά έξοδα της Ναυαγοσωστικής Κάλυψης.
  • Επίσης  έγινε γνωστό ότι η ΠΕΔ Κρήτης στηρίζει την εκδήλωση με θέμα  “ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”, ένα έργο πρωτότυπης μουσικής, η σύνθεση του οποίου θα γίνει ειδικά για την Κρήτη και για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τέλος το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της Κοινής Συνεδρίασης μεταξύ Π.Ε.Δ. Κρήτης, Κ.Ε.Δ.Ε., Ολομέλειας Δημάρχων και Αντιπροσώπων της ΠΕΔ Κρήτης στην Γ.Σ. της ΚΕΔΕ  που θα γίνει στην Κρήτη.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button