ΚΡΗΤΗ

Θα βγάλουν προς εκποίηση 196 ακίνητα-φιλέτα του Νομού Χανίων;

«196 δημόσια ακίνητα-φιλέτα του νομού Χανίων μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και υπογραφή 9 Υπουργών και με δύο Υπουργικές Αποφάσεις της ίδιας μέρας (ΦΕΚ Β΄ 2317 & ΦΕΚ Β΄2320 – 19/6/2018), τα ακίνητα αυτά οδεύουν ολοταχώς για «εγγύηση» επί του δημόσιου χρέους και για εκποίησή τους για την αποπληρωμή του, ερήμην των τοπικών κοινωνιών…»

Αυτό αποκαλύπτει με σχετική του ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ΓΓ του Δήμου Χανίων κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος παράλληλα δημοσιεύει και τα σχετικά ΦΕΚ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Φραγκάκης:

«Ανάμεσα στους κωδικούς κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των ακινήτων που πάνε στο Υπερταμείο και περιγράφονται στην Απόφαση, περιλαμβάνονται το κτίριο του ΤΕΙ, το κτίριο της Εφορίας Χανίων, τα Νεώρια, το Παλιό Ψυγείο, το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και άλλα πολλά…!»Η ανάρτηση του ΓΓ του Δήμου Χανίων καταλήγει:

«Θυμίζω ότι το Υπερταμείο (με τις θυγατρικές του) δεσμεύει για έναν αιώνα την δημόσια περιουσία, την διαχειρίζεται αποκλειστικά και επιβλήθηκε με το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. Φαντάζομαι ότι τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, τα ακίνητα θα επιστραφούν πίσω…»

Όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα του το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ(δες εδώ), εν μέσω θέρους, εν αγνοία και ερήμην των άμεσα ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων ή ιδιωτών, η κυβέρνηση εκχώρησε μαζικά στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων χιλιάδες ακίνητα, εκτάσεις και δημόσια κτίρια, με σκοπό την οικονομική αξιοποίησή τους.

Το σχέδιο εκχώρησης των ακινήτων στο Υπερταμείο έχει περάσει 4 φάσεις:

Το καλοκαίρι του 2015 (τρίτο μνημόνιο) προβλέφθηκε η δημιουργία του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Τον Μάιο του 2016 συστήθηκε το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) που απορρόφησε ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προϋπήρχαν.

Τον Μάιο του 2017 ορίστηκε επιτροπή για να επιλέξει και άλλα κρατικά ακίνητα, προκειμένου να τα εκχωρήσει το Δημόσιο στο Υπερταμείο, πέραν όσων κατείχε ήδη η ΕΤΑΔ.

Τον Ιούνιο του 2018 εγκρίθηκε η λίστα με τα πρώτα 10.119 ακίνητα που ετοίμασε η επιτροπή.

Έπεται και συνέχεια, όμως, μετά τη λήξη του μνημονίου αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Τσακαλώτου συνεχίζει να εργάζεται, αναζητώντας δεκάδες χιλιάδες άλλα κρατικά ακίνητα για τον ίδιο σκοπό.

Ανάμεσά τους και κτίρια της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, στρατόπεδα, στάδια, πλατείες, πάρκα, ακόμα και διατηρητέα!

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close