ΚΡΗΤΗ

Θα αντικατασταθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης του ΗρακλείουΤην πλήρη χρηματοδότηση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, μέσω ειδικής πρόσκλησης στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», με προϋπολογισμό 14,5 εκατομμύρια ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος στη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα 14/5 στην Αθήνα ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ακόμη, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Παναγιώτης Κορκολής, και στελέχη του Υπουργείου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση για τα αντίστοιχα τρία έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί στις περιοχές, Παγκρήτιο στάδιο, Χρυσοπηγή, Μασταμπάς, Θέρισος, Δειλινό, Ακαδημία και Νέα Αλικαρνασσός, και του εξήγησε ότι απαιτούνται άλλα 14,5 εκατομμύρια περίπου για να ολοκληρωθεί αυτό το καίριο για το Ηράκλειο έργο.
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα βγει ειδική πρόσκληση για τον Δήμο Ηρακλείου στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», προκειμένου να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο ποσό. Εν συνεχεία συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος, όπως και κάποια άλλα έργα που ο Δήμος θα υποβάλει στην ανοιχτή πρόσκληση του «ΦιλόΔημου».

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση, ο οποίος προχωρά στην υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, όσο και τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για τη βοήθειά τους και τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που ανοίγει το δρόμο ώστε οι εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου να συνεχιστούν απρόσκοπτα, και να λυθεί οριστικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, αυτό των τεράστιων απωλειών του νερού».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close