ΚΡΗΤΗ

Τετραπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στη Σπιναλόγκα

Σήμα κινδύνου έρχεται από τον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας, όπου αναμένεται το εισιτήριο να αυξηθεί από 2 σε 8 ευρώ, να τετραπλασιαστεί δηλαδή, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού. Μετά τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ρεκόρ καταγράφηκε και στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στην Σπιναλόγκα και μάλιστα κατά 200%!

Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η αύξηση μαμούθ, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού, που τετραπλασιάζει ουσιαστικά την τιμή του εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας, τη στιγμή που το νησί των λεπρών στερείται βασικών υποδομών.

«Εξωφρενική η αύξηση στην τιμή, τη στιγμή μάλιστα που ο χώρος στερείται υποδομών, όπως είναι για παράδειγμα οι τουαλέτες», λέει ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου, με την αυτοδιοίκηση να είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το αρμόδιο υπουργείο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πυρ και μανία οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία, που κάνουν λόγο για καθαρά εισπρακτικό μέτρο και για πλήγμα στον τουρισμό, ενώ προβλέπουν ότι εκτός από τη μείωση των τουριστών, την απαξίωση του μνημείου, θα υπάρξει και η ανάλογη δυσφήμιση στα διεθνή ΜΜΕ.

Μέχρι το αρμόδιο υπουργείο είναι αποφασισμένη να φτάσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ έχει σταλεί ήδη υπόμνημα στο βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανόλη Θραψανιώτη με τα σημαντικά ζητήματα του δήμου Αγ. Νικολάου, ανάμεσα στα οποία και το φλέγον ζήτημα της αύξησης του εισιτηρίου στη Σπιναλόγκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close