ΚΡΗΤΗ

Τεστ αντισωμάτων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η Διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας μετέβησαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έλεγχου αντισωμάτων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και σε στελέχη και εργαζόμενους της Περιφέρειας, που συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη Διοικήτρια υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και στους δύο δειγματοληψία για τη διενέργεια του τεστ αντισωμάτων, ενώ ο συνολικός αριθμός δειγμάτων που ελήφθησαν στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται άνω των 100.

caffeine adv2020b

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα τεστ που λαμβάνονται και αφορούν σε εργαζόμενους που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εξετάζονται από τα οριζόμενα εργαστήρια αναφοράς των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ, η οποία έχει και την ευθύνη συλλογής των αποτελεσμάτων.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε «βρισκόμαστε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζοντας τον έλεγχο που διενεργεί η Υγειονομική μας Περιφέρεια. Κάνουμε τεστ αντισωμάτων στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι είναι άμεσοι συνεργάτες μας στη διαχείριση τη πανδημίας στο νησί μας. Ο έλεγχος αντισωμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 5.000 τεστ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης  στους υγειονομικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΤΟΜΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όσο και στο ΕΚΑΒ, σε ιδιώτες ιατρούς και σε συνανθρώπους μας με μεσογειακή αναιμία, αιμοκαθαιρόμενους ή άλλες ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας, να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη στρατηγικών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στον τόπο μας».

neratzoulis neo

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ευχαρίστησαν θερμά τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορμπουδάκη για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα της Περιφέρειας ως προς την επέκταση του ολοκληρωμένου προγράμματος εθελοντικού ελέγχου αντισωμάτων που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας και τη συμπερίληψη σε αυτό και των εργαζομένων και των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, που με αίσθημα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Κορωνοϊού σε όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος της Πανδημίας στη χώρα μας. Όπως ανέφερε, ο κ. Βαμβακάς, «τα αποτελέσματα του ελέγχου των αντισωμάτων θα αξιοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς και πρόκειται να συμβάλουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button