ΚΡΗΤΗ

Τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στο παλιό λιμάνι Χανίων

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Χάληδων, που αποτελεί την κύρια οδό πρόσβασης προς το παλιό λιμάνι των Χανίων.

Τα έργα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου περίπου στα τέλη Απριλίου, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση του αναδόχου προβλέπει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τους εννέα μήνες.

Με βάση τη μελέτη, η οδός Χάληδων μονοδρομείται στο σύνολό της, τα πεζοδρόμια είναι συνεπίπεδα με το δρόμο και διαχωρίζονται με αστικό εξοπλισμό. Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση των στύλων φωτισμού θα δημιουργηθεί υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών και θα αντικατασταθεί το δίκτυο αποχέτευσης.

Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η πάροδος, που ενώνει τη Χάληδων με την οδό Ζαμπελίου και η πλατεία μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που το περιμένει για πολλά χρόνια η πόλη και σύντομα θα αποτελεί μια πραγματικότητα», τόνισε κατά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.Θα ακολουθήσει και η ανάπλαση της οδού Καραολή και Δημητρίου που θα συνδυαστεί με το έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την έναρξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της Χάληδων το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει ενημερωτική σύσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, του εργολάβου και αντιπροσωπείας καταστηματαρχών της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 600.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close